SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Shaklee Collagen Powder: Liang pori besar dan terbuka?

Adaa rasa ramai sangat yang mengalami masalah liang pori besar lah, terbuka lah..big pores ..memang mengganggu kan? tahu kenapa liang pori kita besar dan terbuka?

Punca liang membesar

Kehadiran liang besar akan menjadikan kulit wajah tampak kurang berseri sehingga ada kalanya menyebabkan seseorang itu terpaksa menggunakan bedak asas lebih tebal bagi menutupi masalah dihadapi.

Terdapat dua punca pembesaran saiz pori iaitu akibat pengumpulan peluh berlebihan atau sel mati dan pori yang kendur.

Pengumpulan peluh berlebihan atau sel mati sering berlaku di kalangan remaja dan dari Asia yang tinggal di dalam cuaca panas. Kebanyakannya memiliki kombinasi kulit berminyak pada zon T. Pori kendur pula berlaku apabila usia meningkat. Pori memerlukan struktur kolagen sihat bagi menyokong dindingnya dan membentuk pori yang kecil. Dinding pori disokong oleh dermis dan epidermis.

Apabila dermis kehilangan keanjalan, ia kehilangan sokongan fizikal yang menyebabkan kulit menjadi kendur dan diameter pori juga menjadi besar. Keadaan ini juga boleh berlaku pada cuaca panas serta pendedahan kepada matahari yang berterusan.

Bagi yang mempunyai kulit berminyak seperti Adaa ni, lazimnya liang pori lebih besar dan memang betul pun..dari dulu lagi dah perasan huhu..Ini kerana lebihan peluh yang keluar dari folikel tak dapat disingkirkan, lalu menajdikan liang pori membesar..

Punca liang pori membesar ni selain dari faktor kulit berminyak, perpeluhan, cuaca turut memainkan peranan..cuaca panas menyebabkan kulit lebih berminyak dan berpeluh kan? Ada juga yang disebabkan oleh faktor pemakanan, makanan yang tidak seimbang, berlemak..dan tak kurang juga dari faktor genetik. (adaa mempunyai kulit yang sebijik mcm arwah umi, berminyak dan pores sangat besar..dari jauh dah boleh nampak hehe). Lagi satu bagi wanita yang hamil dan menopause, perubahan hormon turut menyumbang kepada situasi ini ..(no wonder!)

Dan salah satu faktor yang paling penting ialah penuaan..makin kita berumur, jumlah kolagen dalam tubuh kita turut berkurangan secara drastik..dan sebab itulah, jika kita tidak mendapat bekalan kolagen yang secukupnya, kulit pun mula melendut atau sagging, struktur kulit lemah (menyebabkan pori terbuka dan kembang), kulit berkedut dan sbg nya..rambut pun gugur, kuku pun rapuh..huhu sebabnya hampir 80% badan kita adalah dari kolagen..even our kornea pon kolagen tau! Dengan cuaca tropika yang panas ni lagilah mempercepatkan penuaan dan kehilangan kolagen ..

Bolehkah kita mengecilkan liang pori?

Size liang pori kita sebenarnye bersesuaian dengan kelenjar minyak kita, jadi kalau kita kecilkan, minyak dan bakteria serta sel mati terperangkap, lebih menimbulkan masalah..Apa yang kita cuba lakukan adalah mengembalikan kepada size asal..sebab size itulah yang paling sesuai dengan kita, wajah kita dan sistem tubuh kita.

  1. Salah satu cara adalah dengan penjagaan kulit kita. Sentiasa mencuci muka dengan pembersih yang sesuai, tidak terdedah kepada pancaran matahari yang teruk, menyingkirkan bakteria, kekotoran dan lebihan minyak dimuka yang boleh menjadi penyebab kepada liang tersumbat. Tapi perlu diingat supaya kulit juga memerlukan lembapan, jadi jangan pula mencari pencuci muka yang membuang semua minyak sampai kulit terasa kering dan pedih!
  2. Cara kedua ialah memastikan kulit mendapat kolagen yang mencukupi, kekal hidrat. Kolagen sangat penting bagi memastikan sel2 lebih kukuh dan tegang. Dengan ini, penampilan kulit lebih baik dan tiada lagi liang pori yang besar dan mengembang!

MEMPERKENALKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER!

Shaklee mempunyai Collagen yang sangat hebat dan terkemuka. Dengan pengambilan yang konsisten, ini yang SCP dapat berikan untuk anda. Dengan saiz molekul yang kecil, SCP mampu menyerap dengan lebih effective dan memberikan kesan positive seawal 8 minggu penggunaan!

Jika anda lihat dalam gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300000 dalton) sangat besar dan sukar diserap oleh tubuh..bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan SCP, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (Penyerapan Unggul) Jadi tiada yang terbazir dan kesan nya akan dapat dirasai lebih cepat!

Tapi Adaa ade sebut tentang kepentingan mengekalkan kelembapan kulit kan, dengan SCP, ianya telah tersedia!

Apa fungsi setiap bahan dalam SCP?

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

Vitamin c: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Nak tahu lebih lanjut tentang SCP, bagaimana ia berfungsi, keistimewaan nya berbanding kolagen lain dipasaran, kesan kolagen selepas 8 minggu penggunaan, sila klik SCP

Dua tiga hari ni saja dah berapa orang bertanyakan tentang SCP ni..kenapa? Yelah selain dari keberkesanannya dan harga yang berpatutan, ada lagi..

Setiap kotak mengandungi 15 sachets untuk kegunaan selama 15 hari, kalau ambil 2 kotak, cukup untuk kegunaan sebulan, tapi jika ambil 3 kotak apa yang anda akan dapat?

  1. FREE MEMBERSHIP+MEMBERKIT (Worth RM75)
  2. OFF RM180 ON PRODUCT PRICE!
  3. OWN SHAKLEE ID
  4. ENTITLE TO GET CASH BONUS IN FOLLOWING MONTH (worth RM30++)
  5. OPPORTUNITY TO START BUSINESS WITH SHAKLEE (ur choice 😀 )

Banyak tau saving, kalau tambah lagi sikit je dah boleh dapat sekotak kolagen lagi..dan sebab tulah RAMAI yang grab this offer. Lepas ni bila dah ada ID sendiri, u can purchase any SHAKLEE PRODUCT at member price! ( i gotta say, lot cheaper than retail n totally worth it!)

Lagi satu, SCP ni bukan boleh minum je, buat masker pon bolehhhh…AWESOME!!

Sebelum Adaa tutup entry ni jom lihat slide ni ni ok ?

*click LIKE if u find this article interesting

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s