OMEGA GUARD · TESTIMONIAL

EXPERIMENT: Cara memilih minyak ikan terbaik! Shaklee omega guard~~

Semalam dalam entry adaa Adakah minyak ikan anda berbahaya, menghakis? Kenali minyak ikan terbaik untuk anda! Adaa ada terangkan sikit tentang kenapa fish oil melarutkan non-polar polimer..harapnya lepas ni dah faham ya, dan jangan takut..itu semua proses pembelajaran hehe jangan mudah buat kesimpulan kata ianya menghakis lah bahaya lah..sebab tu penting untuk kita kenal apa yang kita makan..

Ok, kali ni Adaa nak kongsi pula cara-cara memilih fish oil yang betul..kalau kat pasaran sekarang ni macam2 jenama ada, sampai tak tahu nak pilih yang mana kan? Semua pon ada DHA, EPA..tapi bagaimana nak tau yang ianya benar2 berkualiti? Yang mana satu effective dan pure..

Dalam entry sebelum ni rasanya Adaa dah sentuh sikitkan tentang potency and purity..fish oil yang melalui double or tripple molecular distillation is more pure and surely more effective. Jadi setiap kali nak cari fish oil yang bagus, cari term mcm ‘molecular distilled’ ‘DHA;EPA ratio’.

Using a hodgepodge of sources, they standardized a normal dosage as containing 120 mg DHA and 180 mg EPA per 1,000 mg fish oil capsule. “Super strength” is defined as containing 240 mg DHA and 360 mg EPA per capsule-here

Masih belum yakin? Jom buat experiment! Tahukah anda, fish oil bersifat ANTI-FREEZE? fish oil ni tersimpan dalam badan ikan untuk memastikan ikan tu tak beku apabila berada di dalam air yang sejuk. Inilah omega-3 fatty acid dan ia dalam bentuk poly unsaturated fat.

Saturated fats come mostly from animal meats. They are solid at room temperature. The white fat on the edges of a steak is a saturated fat.

Monounsaturated fats come from certain vegetables. Olive oil is an example of a monounsaturated fat. These are liquid at room temperature.

Polyunsaturated fats like fish oil stay liquid even at very cold temperatures. They are one reason that fish like Salmon can survive and thrive in cold regions like Alaska.-here

Ciri ni amat penting dalam fish oil kerana ianya dapat bertindak sebagai anti-radang..jadi sesuai untuk pesakit arthritis. Omega juga dapat membantu  mengekalkan tekanan darah normal, tahap kolesterol normal, mencegah arterioclerosis dan bnyk lagi ( nnt kita discuss lagi)

Jadi, mana experimentnya? Mudah saja..

Apa yang anda perlukan:

  1. Beberapa kapsul minyak ikan (saya guna Omega Guard Shaklee)
  2. Pencungkil gigi
  3. Pinggan (hehe)

Methods:

  1. Ambil beberapa biji kapsul dan letakkan dalam resealable bag (macam plastik ubat yang dapat dari klinik tu)
  2. Masukkan kedalam freezer selama 3 jam (kes terlupa Adaa buh sampai 24 jam hehe)
  3. Keluarkan dan cucuk kapsul dengan pencungkil gigi..jika ianya mengeras, atau kental seperti jeli, itu tandanya ada high saturated fat content which also indicates that it’s lack of EPA.

 Selepas 24 jam didalam freezer

Setelah dicucuk, minyak ikan tu tak keras langsung..cair…

Sorry for the low quality video…

Tapi nampakkan, walaupun dah lebih 3 jam tersimpan dlm freezer, 24 jam..masih tak keras atau jadi jelly..so terbukti ianya bersifat anti-freeze..omega anda pon patut begitu!

Buat pilihan yang bijak ye 😀

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s