SHAKLEE RELATED

Kenapa Vitamin E Shaklee jadi pilihan?

Ha inilah dia Vit E shaklee yang berwajah baru..lengkap dengan selenium dan ekstrak biji anggur..fuuuhhh berganda2 antioksidannya..bermakna, berganda2 jugaklah kesan positifnya 😀

vita-e-complex

 

“SHAKLEE VITA-E CONTAINS NATURAL VITAMIN E – D-ALPHA TOCOPHEROL FROM SOYBEAN OIL AND IT IS MORE POTENT AND READILY ABSORBED BY THE BODY THAN SYNTHETIC VITAMIN E. IT ALSO HAS 10MCG OF SELENIUM FROM NATURAL NUTRITIONAL YEAST SOURCES.”

Tahukah anda vitamin E Shaklee mengandungi silenium manakala kebanyakan Vitamin E di pasaran dijual berasingan dengan silenium.

Antara kelebihan Vitamin E ialah :
1.Dengan membaiki pembekalan oksigen dan asid Nukleik, Vitamin E menyembuhkan parut, tompok dan kesan pada kulit.

2.ANTI-PENUAAN – Kesan antioksidan dan Vitamin E menghalang proses penuaan sel dan memperbaiki pembekalan oksigen, memberi anda lebih ketahanan.

3. Baik untuk JANTUNG – Mengembangkan pembuluh darah dan mencegah pengerasan arteri, keadaan begini biasanya dikaitkan dengan umur tua dan kerosakan jantung. Menghalang pembentukan darah beku.
4. Vitamin E meningkatkan kelelakian dan kesuburan

*Vitamin E diperlukan dalam pembentukan nukleus, dinding sel, RNA dan DNA pada setiap sel di dalam tubuh. Ia bertindak dengan Vitamin C untuk kesihatan sel-sel tubuh.

Di sini saya juga nak kongsi beberapa scenario yang saya baca dari blog Norita (ni saya letak original post dari beliau based on her experience)..Jom baca… Thanks Kak N

Senario 1

Saya mempunyai seorang teman yang berusia 33 tahun. Dia merupakan seorang ibu dan wanita yang bekerjaya. Saya pernah berkongsi dengan beliau tentang keperluan supplement… apa kata beliau? Tak mengapalah, saya rasa saya cukup sihat dan saya jarang sakit. Kalau sakit pun setahun sekali. Alhamdulillah. Bagusnya mempunyai kesihatan seperti itu. Tetapi itu pada asasnya. Pandangan peribadi saya, walaupun beliau baru berumur 33 tahun tapi sudah kelihatan garis-garis kedut dan tompokan hitam diwajah beliau. Beliau kelihatan lebih tua dari usianya. Mengapa? Sebenarnya untuk kelihatan lebih muda, sel kulit memerlukan vitamin E. Sebab itu terdapat syarikat yang mengeluarkan produk pencuci muka yang claim bahawa produknya mengandungi ekstrak vitamin E la vitamin C dan macam-macam lagi. Sesungguhnya kecantikan itu bermula dari dalam. Apa yang saya maksudkan ialah balik pada penciptaan manusia itu sendiri. Kita wujud dari sel. Sel bergabung menjadi tisu. Dari tisu terbentuk organ. Dengan organ kita mempunyai sistem!

Senario 2
Sahabat suami saya seorang yang kurus. Memang nampak normal dari segala aspek. Baru-baru ini beliau dikehendaki untuk membuat medical check-up atas urusan kerja. Alangkah terperanjatnya beliau apabila result medical menunjukkan beliau mempunyai tahap kolesterol yang tinggi. Kemungkinan untuk mendapat sakit jantung sangat tinggi. Bagaimana? Sekiranya beliau tahu vitamin E amat bagus untuk memecahkan lemak(kolesterol) saya yakin beliau akan terus consume. Tetapi malangnya beliau adalah dari golongan yang taksub dengan doktor. Katanya doktor telah memberikannya ubat untuk mengawal kolesterolnya itu. Pada saya…. terpulang pada individu.

Senario 3
Seorang teman saya yang memang lincah dan aktif orangnya, dapat tahu beliau mempunyai ketumbuhan di ovarinya. Saya juga berkongsi pengalaman saya sendiri, dimana saya mempunyai cyst(ketumbuhan di ovari) pada tahun 2003. Penyakit ni tak mengenal manusia pun. Saya kuatkan semangat. Saya mencari banyak bahan bacaan mengenainya. Alhamdulillah saya dah melalui pembedahan pada tahun yang sama. Begitu juga dengan teman saya. Namun penyakit ini mempunyai kebarangkalian untuk tumbuh kembali.Sejak dari itu saya amat mementingkan pengambilan anti-oxidant supplement iaitu ACE ( Vitamin A + Vitamin C + Vitamin E). Vitamin A kita ambil dalam bentuk beta carotene. Manakala teman saya ini sudah 3 kali menjalani pembedahan membuang cistnya itu. Sudah puas saya pujuk untuk mengambil vitamin… apa alasannya? Saya rasa vitamin itu terlalu mahal.Bagaimana pula dengan kos operation ek? Oh mungkin company bayar. Tapi siapa yang paling sengsara menjalani operation? Bukankah tubuh kita? Luka dalam adalah luka yang paling sukar nak sembuh… kalau tak cukup supplement, Allah sahaja yang tahu!

Apa apa pun..seperti yang saya tulis sebelum ini, vitamin @ supplemen ni bukanlah ubat majik.- ianya hanya satu permulaan ke arah hidup yang lebih sihat… Allah jua yang Maha Berkuasa dan Maha Mengetahui… ….

credit 

 

Sekarang ni semua product kecantikan claim ada tambah vitamin e..even baby wipes pon ada tulis, ‘with Vitamin E’ ha..jgn tak tahu ye..tapi dalam product kecantikan, jumlahnya tidaklah banyak dan tidak semua semulajadi (of course), dalam pencuci muka ke..make up ke..pastinya bukan semulajadi..dan kesannya agak lambat. Satu sebabnye, jumlah yang sedikit (buh banyak2 mahal nnt kosnya..), dan digunakan secara luaran bukan secara oral.

Kalau yang semulajadi, ditambah pula dengan penggunaan secara oral, kesannya bukan saja lebih baik, malah lebih cepat dan membantu kesihatan luar dan dalaman sekali, How good is that?

Dan kini dengan tambahan ektrak biji anggur..lebih baik pastinya. Dalam entry sebelum ni ade Adaa kongsikan kebaikan ekstrak biji anggur-here

Jadi? Nak cuba? Walaupun dengan tambahan khasiat, harga tetap sama!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s