VIVIX

Vivix: Bagaimana ianya mebantu pesakit Diabetes, Cancer, Heart Failure?

En. R Jitendra merupakan penghidap Diabetes sejak 14 tahun yang lalu. Kadar gula dalam darah ialah 15.5, tetapi kini setelah mengambil VIVIX Shaklee selama 7 bulan secara konsisten, kadar gula dalam darah telah menurun kepada 4.8 dan beliau telah bebas dari Diabetes. Kata beliau “ Kini saya dapat menikmati kehidupan saya dengan penuh gembira dan hebat; terima kasih VIVIX”-Vivix shaklee 

Alhamdulillah, mak saya boleh melihat semula ….tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala.-kak norita

In addition to that, I had 3 stints put in my left leg last summer and was diagnosed with PAD. I was experiencing severe leg cramps nightly. Hardly a night went by when I wasn’t awakened by them and had to jump out of bed and walk around. This would happen several times a night. Since taking Vivix, I have not been awakened a single evening with a leg cramp. So wonderful! And I can feel my toes again. They no longer feel like wooden appendages down there. Bless Shaklee and Vivix! I now experience full nights of restful sleep.

—Cathi S. Lindall, CPA, Wed, 09/17/2008 – 9:00am

Ini adalah antara testimoni mereka yang telah pun mencuba Vivix. Jangan salah faham ye, Vivix bukanlah ubatan utk merawat penyakit tetapi makanan tambahan yang membantu mereka ini untuk mendapatkan kualiti hidup yang lebih baik..

Macam mana agaknye Vivix ni boleh membantu pesakit2 kronik ni?Kalau nk diceritakan secara detail, sampai esok tak habis ni hehe Kalau secara ringkasnya, sebahagian besar penyakit berpunca dari kerosakan sel, (struktur asas tubuh kita). Contoh lah ye, cancer, bermula dari sel yang tidak normal berkembang dan merebak dengan cepat..Diabetes pula lazimnya terjadi disebabkan rintangan insulin dimana membran sel telah rosak menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap insulin..

Apabila binaan asas dlm tubuh rosak, atau tidak normal, inilah punca badan kita sakit..bayangkan kalau rumah kita, tiang2, atau foundation nya retak, rosak, dah pasti rumah kita tak lagi selamat utk diduduki kan? Sama lah juga dengan badan kita.

Dan kenapa pula VIVIX dapat membantu pesakit2 ni? Vivix bertindak dalam 4 mekanisme:

credit

1. Kerosakan DNA
Setiap hari, setiap sel dalam badan anda dihujani oleh sehingga satu juta “penyerang hendap” yang boleh merosakkan DNA. Serangan ini boleh merosakkan pangkalan data genetik sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan panjang umur.
>> Vivix bahan-bahan yang membantu melindungi dan membaiki DNA selular.2. Pengawal selia genetik
Pengawal selia genetik menyumbang kepada kemerosotan selular yang berkaitan dengan usia.
>> Dalam satu kejayaan utama, satu kajian klinikal baru-baru ini menunjukkan bahawa bahan-bahan vivix mengaktifkan pengatur utama genetik yang membantu menolak penuaan selular.3. Penurunan pengeluaran tenaga selular
Mithochondria dalam sel-sel kita mencipta tenaga yang kita tidak boleh hidup tanpa. Sebagai penurunan kecekapan mithochondrial, penurunan fungsi sel.
>> Bahan-bahan vivix menggalakkan biogenesis mitokondria,

4. Pengumpulan protein AGE
Pengumpulan lebihan “Advanced Glycation End” produk (AGE) boleh menyebabkan kerosakan selular yang boleh berkompromi Intergriti dan panjang umur sel.
>> Bahan-bahan Vivix adalah 10x lebih berkuasa daripada resveratrol pada AGE yang membantu memperlahankan pembentukan protein.

Bahan2 dalam vivix seperti resveratrol bertindak memperbaiki seawal peringkat DNA lagi..Sebab itulah, VIVIX mampu membantu pesakit2 diabetes, jantung dan bnyak lagi!

Can Resveratrol Cure Cancer?

Resveratrol has been shown to reduce tumor incidence in animals by affecting one or more stages of cancer development. It has been shown to inhibit growth of many types of cancer cells in culture. Evidence also exists that it can reduce inflammation. It also reduces activation of NF kappa B, a protein produced by the body’s immune systemmetastasis. Resveratrol is a powerful antioxidant. According to the American Cancer Institute.here

Sebab tulah, VIVIX ni dipanggil magic potion, tapi bukan black magic ye hehe. Setiap kali customer datang dan bertanyakan supplement yang sesuai dengan masalah mereka, mmg Adaa suggestkan antara ESP/Vivix, atau both.. sebabnya? WE must tackle the root of the problem. Dan protein ESP serta vivix merupakan cadangan yang terbaik..Jika konsisten dalam pengambilan, u’ll be amazed with the result 🙂

Sempena bulan promo VIVIX ni, Adaa sangat galakkan anda rebut peluang ni..cuba dulu dan rasai kehebatannya!

Ini adaa tinggalkan dengan video sikit..tgk dengan tenang dan hadam perlahan2 ye sbb dlm english 🙂 .from Dr Jamie Shaklee Physicians & Healthcare Professionals

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

2 thoughts on “Vivix: Bagaimana ianya mebantu pesakit Diabetes, Cancer, Heart Failure?

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s