ESP · MEALSHAKE · PERFORMANCE DRINK

PERFORMANCE DRINK: Tingkat tenaga otot 6 kali ganda, bantu anda kekal cergas!

Beberapa hari lepas, bila stok Performance Drink sampai sahaja di HQ Malaysia, Ya Allah punyelah banyak order masuk sampai ‘jam’ lah kat Shaklee tuh..huhu delivery by post pon sampai delay (saya punye belum kunjung tiba ni)..semua sebab penangan Performance Drink!

Bulan2 puasa ni dengan panas nya..mmg tak boleh tahan..rasa sgt dahaga kan? Sebab tu lah ramai yang mencari termasuklah Adaa sendiri..mmg sedap Performance Drink ni..rasa oren..kalo sejuk2…perhhh lagilah..(always buat sejam awal dari waktu berbuka n letak dlm freezer) huhuuh enaknyee

Kenapa Adaa kata best sgt PD ni? Tak caya? Yelah, jom lah tgk bukti kajian sikit:

Thanx to Kakmi

Mengapa performance drink menjadi pilihan para atlet di Amerika Syarikat?

Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Ujian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bedalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance Drink mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Jom kita share lagi,bagaimana performance drink ni membantu para atlet kekal cergas!

credit pinnaclepharmacist

Shaklee also has done the tests to back up their claims. Sustained energy, long-lasting hydration, and more complete recovery; the results speak for themselves.  Wong, Jensen, and Whittam showed that Shaklee Performance maintained plasma glucose levels 37% higher than water.

This is significant and as you can see on the graph to the right, the results were maintain for 2 hours.  Since most of us workout for 90 minutes or less, Shaklee Performance will meet all your sports nutrition needs.  There are some of us, however, that workout for multiple hours, well over the 2 hour mark, and Shaklee has an answer for this athlete.

As stated earlier, when your training workouts enter the 90-120 minute range, the research is compelling to add some soy protein to your fuel mix(Performance®). For a reminder as to why this is important let me again quote Steve Born, nutrition expert and researcher for Hammer Nutrition.  “When exercise goes beyond two hours, we generally recommend that athletes use a “carb + protein” fuel, either as their sole fuel from beginning to end, or as their primary fuel (roughly 2/3-3/4 of the time). The reason for this recommendation is that once you hit that second hour and beyond, a small percentage (roughly 5-15%) of energy requirements will be fulfilled from protein. If you don’t provide some in the fuel mix, at least part of the time, your body has to cannibalize the lean muscle tissue to obtain the amino acids it needs to fulfill that small percentage of its energy requirements.-here

Kajian ini dibuat berdasarkan athlete yang training n work out continuously..macam kita ni puasa je, bukanlah berlari dr terbit fajar smp terbenam matahari kan hehe so perbandingannya lebih kurang dengan a few hours org yang work out ni lah..dan kalau perasan, untuk orang yang work out lebih 2 jam, di sarankan tambah protein kan? Sbb itulah dalam program Shaklee, yang mana kami sgt sarankan pada bulan Ramadhan ni, ade program yang namanya, Tripple Gem. (Performance Drink+Mealshake+ESP)

So clear kan kenapa Adaa kata Performance Drink ni bantu kekal cergas?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s