ENFUSELLE

Enfuselle Purifying Cleansing Gel: Tips untuk kulit berminyak~

Mungkin ramai yang belum tahu Shaklee bukan sahaja pengeluar makanan tambahan semulajadi, tetapi juga turut mengeluarkan rangkaian penjagaan kulit semulajadi yang sangat berkesan.

Nutrien yang sama membantu anda mengekalkan kesihatan dalaman juga memainkan peranan yang besar dalam menentukan kecantikan luaran. jadi sudah tentulah lebih baik sekiranya anda mendapatkan set penjagaan kulit dan rambut daripada syarikat nutrisi semulajadi berbanding syarikat kosmetik- by Shaklee

Bagi Adaa sendiri vitamin/supplement Shaklee sangat best dan membantu meningkatkan tahap kesihatan Adaa, sbb tu Adaa tak ragu2 nak mencuba rangkaian set penjagaan kulitnya.

Dalam entry Adaa Set Penjagaan Kulit: Nutriwhite & Enfuselle dari Shaklee~ Adaa telah pun memperkenalkan serba sedikit ttg 2 set ini. Kali ni Adaa nk focus pada satu je (sbb baru guna ari tu, sgt puas hati!) iaitu Purifying Cleansing Gel Enfuselle.

Kulit Adaa ni mmg super oily jadi mmg kene hati2 memilih cleanser. Memandangkan Shaklee sgt expert dalam penjagaan kesihatan dan kecantikan, so Adaa tak teragak-agak dan terus pilih untuk mencuba Enfuselle. Sebelum ni Adaa menggunakan nutriwhite dan sangat suka, kali ni saje try enfuselle pulak 🙂 Ternyata mmg best especially bab minyak2 dimuka 😀

Bagi yang mempunyai masalah kulit berminyak, jom tengok apa Cleansing Gel ni boleh lakukan untuk anda

credit

How Enfuselle’s soap free and pH balanced cleansing products work:

Each clinically formulated 100% soap-free and 100% oil-free product contains gentle surfactants ― molecules that dissolve oil-based materials on the skin. The mission of these molecules is to lift unwanted oils, makeup, and pollutants without stripping the skin’s natural balancing agents. Each cleanser has been shown in clinical trials to cleanse gently, yet thoroughly, without disturbing the skin’s natural, healthy oil/moisture barrier.

 Each revolutionary cleanser features:

• Additional skin-softening vitamin E ― The front line of your skin’s natural antioxidant self-defense system. Promotes visibly youthful softness and suppleness.

• Patented Vital Repair+

 FOR NORMAL TO OILY SKIN

Purifying Cleansing Gel

A rich-lathering, deep-cleansing gel that gently foams away dirt, makeup, pollutants, and excess sebum without over stripping. Rinses completely for skin that’s bright, clean, and refined.

Bagaimana pula cara menggunakannya?

• Start by splashing your face with lukewarm water ― hot water can strip too much oil fromyour face and overstimulate sebaceous glands; cold water can “set” oils and makeup and make them tougher to remove.

• Rub cleanser between your palms to warm it up ― it will spread and absorb dirt better.

• Gently massage the cleanser over your entire face, paying careful attention to oily areas like the nose, chin, and forehead. Avoid eye area and do not scrub.

• Rinse with warm water using a white washcloth, a soft sponge, or your hands. Treat your skin gently.

• Blot gently with a clean, dry towel.

TIPS UNTUK KULIT BERMINYAK:

•Using a white washcloth can be a gentle way to exfoliate.

•Be very careful not to clean too enthusiastically – over scrubbing can actually stimulate your sebaceous glands to produce more oil in an effort to protect your skin.

•Rinse with cool water.

•If your skin is sensitive to dyes, use a white washcloth that has been washed using dye-free detergent.

 BUKTI KLINIKAL:

Extensive independent clinical testing has demonstrated that Enfuselle cleansers:

• Thoroughly remove dirt, excess skin oils, and pollutants gently, yet effectively.

• Balance and brighten skin tone.

• Leave skin in an optimum state, without disturbing its natural moisture balance.

• Are non-comedogenic do not cause pimples or blackheads by blocking pores.

• Are especially formulated for sensitive skin.

• Are non-irritating.

• Are dermatologist and ophthalmologist tested.

Senang kan? Adaa dah cuba dan memang sangat2 best sbb kulit kurang berminyak  dan pada masa yang sama kelembapan masih dikekalkan 🙂 Yang paling best, harga nya berpatutan dengan kualiti yang diberikan!

Berminat?

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

2 thoughts on “Enfuselle Purifying Cleansing Gel: Tips untuk kulit berminyak~

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s