Pelbagai

IMPOSSIBLE or I’M POSSIBLE?

Petang2 ahad ni, dikala semua sedang enak bersantai..Adaa sajalah jalan2 lawat FB orang..Macam2 kisah kejayaan ada..yelah, orang berkongsi, kita pon bacalah kan. Kadang2 rasa sangat envy tgk kejayaan orang..tak kisahlah kejaan dari gemuk jadi kurus ke, dari susah jadi senanng ke, dari papa jadi kaya ke..dalam hati tuh kadang kala kita terdetik kan, ”dia takpelah, anak orang kaya leh lah beli product mahal2, alah dia takpelah, family sokong 100%, alah itu alah ini”  Tahu tak kenapa kita terdetik macam tu? Sebab kita pon nak benda yang sama..tapi kita tak yakin dengan diri kita..yang kita boleh sama berjaya mcm orang lain..

Dalam hati tuh mulalah memberi ayat2 nak sedapkan hati kan. Entah2 orang yang berjaya tadi pon bukan senang nk berjaya, bukan sehari dua..entah2 dia dah berapa kali jatuh bangun untuk ke tahap itu..Bila kita mula memberi pelbagai alasan atau kata2 nafi sebegitu, kita tanpa sedar telah meletakkan satu sign board besar dlm hati kita

Tahukah kita 90% dari setiap perlakuan kita ditentukan oleh minda separa sedar? Jika inilah yang kita tanamkan hari demi hari, signal yang sampai pada tubuh badan kita pon menjurus kearah yang sama..minda kata IMPOSSIBLE maka tubuh pon bekerja kearah impossible lah ..bermalasan, rasa diri tak boleh dan sebagainya. Jika di minda kita tertanam dan disebut2 setiap hari yang kita boleh lakukan, maka badan juga akan menyokong dan mula merealisasikan kata2 kita tadi.

Jadi, beware of what we think. Jika terlihat kejayaan orang, katakan ‘Aku juga boleh, suatu hari nanti aku juga akan kurus ke kaya ke sihat ke dapat 10 A ke..tak kisahlah, anda saja yang tahu apa impian anda kan? Setiap kita pasti punya cita2 impian, tiada siapa ingin kalah, ingin miskin, ingin berada di takuk lama, jadi positifkan diri dan minda kita dan mula kata kan yang

*Wanna be on the top like Mama Cery 🙂

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s