SKIN CARE

SKIN CARE : Pilihan Mana sesuai dengan saya?

Depan rumah ni akan ada kenduri kawen, semalam lagi khemah dah terpasang, start petang tadi dah mula dengar suara2 berkaraoke, seronok pulak rasanya. I LLOOOVVEEE WEEDDIIINGG. Adaa suka kemeriahannya tu..Last kenduri masa abang ipar kawen, tahun yang sama Adaa kawen, which was in 2008..dah 4 tahun takda kenduri ni..adik beradik adaa semua dh kawen, so tunggu side husband pulak lah hehe. Silelah ye adik2 ipar ku heheh

Well, dalam kemeriahan jiran nak berkenduri kawen ni, teringat balik memori waktu detik2 bersejarah diri sendiri..dari mula dirisik, bertunang, nikah, kawen..sepanjang tuh, Adaa pasti kita semua wanna be in our best shape n look kan? Bukan waktu tu je, smp bila2 lah kalau boleh, Tapi peak dia waktu tu lah..rasa nak cantik all da time..Masa tu kalo jerawat naik sebijik pon risaunya punyalah…tak tau nk ckp ape,..tambah2 kalo tunang tu dekat dengan kita kot2 le terserempak time tgh berjerawat, uih malu hehe (nasib baik dulu hubungan jarak jauh UK- Malaysia)..

Jadi, dari sekarang kenalah jaga ye kwn2 kulit kita agar glowing+radiant+flawless di hari bahagia nnt..So apa yang boleh diambil?

1st Choice: GLA+ESP

2nd Choice: BCOMPLEX+ VITAMIN C+ VITAMIN E

3rd Choice:  BCOMPLEX+VITAMIN C+ VITAMIN E + GLA

 4th Choice: BCOMPLEX+VITAMIN C+VITAMIN E+GLA+ESP = MARVELOUS 🙂 



Basically, product/pilihan mana yang sesuai adalah bergantung kepada budget anda dan juga kulit muka anda..
Jika kulit muka kurang bermasalah, pilihan 1 dan 2 sudah mencukupi, tetapi jika kulit berjerawat, berminyak boleh cuba pilihan 3 atau 4 ye 🙂

Kenapa Adaa syorkan vitamin2 ni?

All B-vitamins are necessary for healthy skin and circulation. B-vitamins work as a team; thus, they should be taken together in a B-complex formula. Dr. James Balch, author of “Prescription for Nutritional Healing,” recommends for dermatitis a B-complex formula and additional supplementation with vitamins B3, B6 and B12. Vitamin B3, or niacin, supports the health of the skin and nervessymptoms of vitamin B3 deficiency include dry, rough and thick skin. Vitamin B6 promotes the formation of red blood cells and healthy skin. A deficiency in this vitamin may cause symptoms like oily facial skin, acne and flaky, inflamed skin. Vitamin B12 is involved in cellular synthesis and longevity.
(sebab tuh Adaa suke B-complex Shaklee coz not all vit b supplement include all the 8 B)
Vitamin C has anti-inflammatory properties and helps stabilize cellular membranes. Thus, it can aid in skin healing. Vitamin C also plays a major role in the production of collagen, which is a key component of the skin. This nutrient also has anti-histamine properties, helping to reduce the itchiness associated with eczema. Dr. Balch recommends supplementing vitamin C in combination with bioflavonoids, which are plant chemicals that work in synergy with vitamin C.
(Vitamin C shaklee does have bioflavonoids 😀 )
Vitamin E is an extremely important antioxidant because it protects delicate cell membranesNatural Vitamin E reduces UV induced damage. When taken wit Vitamin A there is a 70% reduced risk for basal cell carcinoma. Vita E taken a t 400 IUreduces photo damage, wrinkles and improves skin texture.

Gamma linolenic acid (GLA) daripada minyak Evening Primrose secara berterusan membantu masalah jerawat, ekzema atopik, sindrom pra-haid (PMS), psoriasis dan kesihatan kulit. 

Protein merupakan makanan asas sel. Sel kulit wajah bertukar setiap 3 minggu, jadi pembentukan sel baru yang sihat amat  penting. Apabila sel mendapat protein yang mencukupi, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel lama yang telah mati dan menghasilkan kulit yang lebih cantik. Protein juga mempunyai indeks glisemik yang rendah dan membantu dalam mengurangkan pertumbuhan jerawat. Turut memperlahan kan proses penuaan. 

Dah tau yang mana sesuai untuk anda? 
Anda mungkin berminat
I’m a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s