MEMBERSHIP SHAKLEE · PELUANG BIZ DENGAN SHAKLEE

Shaklee: Kenapa saya memilih perniagaan Shaklee?

Bismillahirrahmanirrahim..

Fuhh, lama nya x update blog..so hari ni sementara dapat mencuri sikit masa ni, Adaa cuma nak share kenapa adaa memilih untuk ber’shaklee’ hehe

Sebenarnya masa mula2 dulu x nampak dengan jelas pun mengapa dan sebelum ni, adaa dah pernah berniaga online in fact, skang pon masih ada lagi, cuma tak berapa aktif..adaa lebih tumpukan pada Shaklee. Bagi yang ingin memulakan perniagaan online, atau pun tercari2 peluang niaga secara part time untuk duit poket, mungkin tertanya-tanya apa yang bestnya Shaklee ni?

Nak cerita tentang best ni perkara subjektif, lain orang lain sebabnya..so Adaa pon mungkin mempunyai sebab yang berbeza dengan orang  lain

1. Ingin menambah pendapatan

Ini rasanya semua orang pun sama kot. Sebab rata2 tak kisahlah berkerja atau pun tidak, ingin memulakan perniagaan untuk menambah sumber pendapatan..dapat extra 2 3  ratus ke 2 3 ribu ke itu semua bergantung pada usaha masing2 ..if rasa nak buat santai, yang masuk pon agak santai lah hehe tapi pokok pangkalnya, semuanya wang kan.

2. Mengisi masa 

Masa mula2 dulu lepas bersalinkan anak 1st, agak bosan lah duk umah..especially time2 dia tido..huhu mati kutu tak tahu nak buat ape..so masa tuh tercari2 apa yang boleh dibuat..mcm2 dah try, program affiliate, jadi translator secara online, freelance itu ini..herm, nothing seems to suit me..duk rumah mase tuh pon bukan reti sangat ber fb..so boring aje..last2 ‘ting’ heheh. Dengan Shaklee, boleh berblog, berfacebook with a lot of peeps so terisi lah masa..skang dah anak 2, dah smp terkejar pulak huhuhu

3. Menambahkan ilmu

Jujurnya, Adaa minat tentang kesihatan, penyakit2..dulu masa nak apply sambung belajar after SPM, Adaa mintak course Pharmacy di Jepun dan Chemical Engineering di UK..dengan harapan sangat dpt lah pharmacy nih..sebabnya adaa minat biology n chemistry (tapi x suke exam) dan adaa amik bahasa Jepun masa kat skolah dulu so mmg cita2 lah kiranya ni..tapi dah ketentuan, Adaa dpt chemical engineering di UK..dan nak dijadikan cerita, Adaa tercampak di bumi Belfast dimana rata2 semua pelajar medic..rsnya time adaa kat sana dulu, yang melayu ni, dlm 4 orang gtu kot yang course engineering..yang lain berpuluh2 ke beratus orang tuh semuaaa medic..dipendekkan cerita adaa dh tak mcm budak engine lah..term2 medic pon tahu masa tuh hehe (skang ape pon x ingat hahaha)

So bila dengan Shaklee, sekali lagi Adaa berpeluang utk mengetahui tentang pemakanan, kesihatan, kecantikan..so itu yang buat Adaa tertarik sbb bukan nya x bnyk online biz kat luar sana yang hebat2 tapi dengan Shaklee, Adaa dpt belajar sesuatu yang adaa suke n essential to all human beings..dulu satu ape pon x tahu, skang dah boleh tahu, kalo kurang fiber jadi ape, kurang protein apa simptomnye..wpon pembelajaran tak secara formal, tapi sekurang-kurangnya setiap hari ade je ilmu baru..barulah otak berfungsi hehe

4. Masa depan yang cerah dengan modal minima

Bagi seorang ibu yang duk dirumah, Adaa rs sesuai dengan Shaklee ni..walaupun shaklee ni MLM (yes it is MLM, word yang adaa sgt skeptical dulu) tapi bg adaa ianya berbeza..sblm Shaklee adaa dh penah join satu lagi MLM yang menawarkan product2 kesihatan gini, tapi disebabkan kene gi sana2 sini, meeting aje memanjang..so cancel! Niat adaa yang plg utama ialah menjaga anak2 sambil bekerja..bukan bekerja sambil jaga anak2..so here i am now. Shaklee ni bg Adaa fair sbb takde head2 hunting ke pyramid ke..kene usaha sendiri utk dpt hasil, dan orang bawah boleh melangkaui upline jika berusaha lebih..so usaha, dpt duit, x usaha tak dpt lah..bukan duk goyang kaki je ye..dan yg plg penting, dah terlalu ramai yang berjaya dengan Shaklee ni dan peluang pendapatan yang tidak terhad..dah lah modal sangat kecik..semua pon mampu untuk mulakannya..itu yang suke tuh, dan incentivenya sangat bnyk..yang plg glemer 3C, Cash, Car, Conventions..cuma perlu berusaha keras (working on it!!)

5. Safe, Natural, Working!

Mula2 sekali adaa kenal shaklee masa pregnant Eilman, keperluan supplement masa tu sangat tinggi sbb body super duper weak..so cari punye cari, jumpe pulak Shaklee ni. Macam yang Adaa ckp dulu..adaa dh pernah jumpe MLM lain yang seangkatan dengan Shaklee ni..tapi kenapa Adaa pilih Shaklee jugak sedangkan harga lebih kurang je? Sebabnya, it’s natural! itu yang plg penting..bg Adaa nothing works better with ur body than natural food/supplement. Sebelum ni , masa bujang2 dulu lagi, mcm2 product dah gune, last2 bukan saja takde kesan, malah memudaratkan sbb mcm2 chemical dah ade dlm badan..sbb tuh at the age of 27 badan dah terkulai layu..zero! Kalaulah adaa dpt ceritakan betapa lemahnya badan masa tuh..mcm orang yang dah umur 60 tahun. Lagi satu, body Adaa ni sangat2 degilnye..tak lut dengan ubat2 homeopathy ke, pil2 kurus ke jamu ke..sikit pon x berkesan..but with Shaklee, my body respond well. So, apa lagi, safe, work, natural lagi..takda ketakutan untuk mkn..kalo tak, takut2 je nk amek apa2 ubat ke supplement ke. Dan yang plg penting SHAKLEE IS THE LEADER IN NUTRITIONAL RESEARCH FOR OVER 50 YEARS!

Cukup le dulu 5 tuh..kang tak larat nak bace panjang2 hehe so untuk yang ingin menambah wang hatta sepuluh ringgit sekali pon, nk buat secara part time, full time, semua boleh. up to u..

Try asking ur self, do u need extra money? Extra knowledge? Extra experience? Jom, mulakan sekarang..jangan bertangguh ok? Masa tak tunggu kita 🙂 Jangan risau, kita buat sama2..Just register now (pay once for a life time membership) dan yang lain nya, kita sama2 usaha..jaringan kami ni dah besar, semua ramah2 dah mcm adik beradik..But first, its better for u to fall in love with the effectiveness of Shaklee product first, then u’ll love everything abt this biz! Been there ;P

 
I’m a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s