B COMPLEX · BREASTFEEDING · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

Shaklee: ”Sue kagum dengan parents yang sihat sampai sekarang sbb amalkan supplement”~Pengambilan Supplement untuk ketika sakit atau sebelum sakit?

It’s 12:44 am tapi tetibe rasa nak menulis plak..alang2 dah terdetik tuh buat aje laa hehe..Petang tadi Adaa dihubungi oleh member lama..kwn waktu sekolah rendah dan still kawan smp sekarang..happy sangat bila kwn lama kol, dgr dia celoteh je dah rs nak tergelak,,hihi Sue ni memang lah peramah sesangat..mcm2 lah borak..dah bezaman br sampai ke point asal dia kol Adaa..it’s abt supplement..saje lah Adaa nak share sikit apa yang Adaa bualkan dengan Sue tadi (Sue, adaa share deh gapo sue kecek ngn Adaa tadi, takpo deh, sharing is caring hehe)

 

Sue ni ada sorang princess..n baru mula kerja balik ..so she’s complaining abt how tired she was and also abt how painful slip disc is, also abt her blurry eye sight….So she’s looking for something that might help her. Satu ayat yang Adaa sangat suke n dia ulang bnyk kali tadi ‘‘Sue tahu supplement ni bukan untuk bila dah sakit tapi, yelah Sue nak lah cari sekarang supaya sihat sampai bila2 lah kan..Sue kagum sangat dengan parents Sue, walaupun dah tua tapi sihat lagi sebab memang amalkan mkn supplement dari dulu’

Itu lah hakikatnya..Adaa sendiri pon kagum dengan orang2 tua kita yang masih sihat, walaupun dah tua. Adaa ni kdg2 baru kemas rumah sikit pon dah letih, sedangkan parents kita rileks je berkebun lah, bertukang lah..Orang2 dulu makanan nya ulam-ulaman, sebab tu sihat, kita pulak segera-segera je semua..huhu

Bila Sue mula sentuh betapa perlunya pengambilan supplement untuk kesihatan hari tua, masa depan, Adaa terus ckp kat dia ” Bagus nya lah Sue sedar tentang pentingnya jaga kesihatan sebelum sakit, kalaulah semua orang mcm Sue..’‘ Masa tu Adaa btol2 rasa mcm nk semua orang dengar apa yg Sue ckp. It’s true, bila dah sakit, takleh nak wat ape lah kan…Untung lah siapa yang dah start jaga zaman mudanya demi hari tuanya..

Bukan susah nak start..kadang2 apa yang kita perlukan hanyalah sebiji multivitamin. Well, that was what my doc said 2 years back..Punyalah duk ulang alik klinik, kejap2 sakit itu, kejap2 sakit ini, last2 doc suh gi cari multivitamin je..n that was how i meet SHAKLEE..thanx to internet hehe

Sebenarnya, semua keputusan terletak ditangan kita..walau mcm mana pun Adaa tulis, Adaa ckp, selagi org tak merasa peritnya hilang nikmat kesihatan, selagi tuh org takkan merasa perlunya pengambilan supplement ni..Adaa dulu pon gtu..lack of knowledge..yang tahu ubat ubat ubat..but now, Adaa dah tahu kepentingannya, n hope can share with all my readers the importance of it. Jom, mulakan dari sekarang, it’s never too late!

Sharing is caring~~

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s