B COMPLEX · BREASTFEEDING · GLA · TESTIMONIAL · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

Shaklee Testimoni: ” Tak boleh jadi ni, tak tahan sangat dah badan ni, saya perlukan sesuatu” Perlukah wanita SIHAT mengambil supplement atau vitamin?

Memandangkan promo bulan ni GLA which is one of the best product for woman, dan sempena bulan utk hari Ibu, Adaa nak share sikitlah kepentingan vitamin pada wanita ni. 

Women’s Best Friend ❤



Sebelum tu Adaa nak share satu story ni:

Ini adalah kisah seorang ahli farmasi yang bernama Dr. Earl Mindell. Sebagai seorang ahli farmasi, beliau banyak didedahkan kepada ubat-ubatan (ubat, bukan supplement). Semasa beliau membuka farmasinya sendiri, Dr Mindell menjual ubat-ubatan kepada pelanggannya, bukan sahaja kepada orang yang sakit, tapi ada orang yang memang ambil ubat ubat meneruskan kehidupan, misalnya ubat anti-depresi.
Farmasi yang dibuka oleh Dr Mindell ni adalah partnership dengan kawannya. Mereka bekerja 15 jam sehari, tapi Dr Mindell mendapati pertnernya ni tetap cergas, kekal ceria, tak lesu-lesu macam yang dia rasa.
Lalu Dr Mindell bertanya.. “Saya tengok kamu maintain saja sepanjang hari, layan customer, buat itu buat ini, sedangkan saya rasa macam nak pitam dah ni. Apa rahsia kamu?”
Temannya itu menjawab “Tak ada rahsia pun. Cuma saya ambil vitamin
Tersentak Dr Mindell sebab selama ni apa yang dipelajarinya.. seperti kebanyakan kita faham – vitamin diambil bila kita memerlukan, iaitu bila kita dah sakit, mengandung, dah tua, etc. Pendek kata vitamin tu, pada pemahamannya lebih kurang macam ubat, dan ubat pun takde beza dengan vitamin, sedangkan perbezaannya sangat2 lah ketaraubat adalah berasaskan drug (dadah) dan vitamin berasaskan bahan organik yang diperlukan oleh tubuh.
Akhirnya Dr Mindell menjadi seorang pengkaji vitamin, nutrisi dan perubatan alternatif.

Nampak kan beza orang yang mengamalkan vitamin dengan tidak. Bagi Adaa sendiri Adaa mula mengamalkan vitamin lepas badan dah lemah sangat2 which i know patut nya kene ambil lagi awal kan. Tapi  orang kita mungkin lack of that info. Bila pregnant baru start consume vitamin , then lepas tu stop kan? Macam orang Barat, mereka amat mementingkan pengambilan vitamin walaupun SIHAT ye sbb vitamin ni bukan ubat, vitamin diambil sebagai langkah pencegahan sblm terkena sesuatu penyakit, sedangkan ubat diambil utk mengawal penyakit. 


Berbalik kepada tajuk , perlu kah wanita yang SIHAT turut consume vitamin? Jawapannya  YA. ( bagi soklan jawab sendiri nih) Kenapa Adaa berani cakap mcm tuh? Tanggungjawab wanita ni mencabar, mula dari kecik kita dah kena buat kerja rumah, lepas tuh kawen, lepas kawen lagilah besar tanggungjawab nak menguruskan rumah tangga, kemudian mengandung, ketika mengandung bnyk yang terjadi pada fisiologi tubuh kita, perubahan hormon, kembang sana sini, urat tegang, itu belum cerita masa deliver dan lepas deliver tu..hanya yang dah mengalami je tahu, rasa mcm tulang2 ni nk patah semua huhuhu. Apa lagi ibu yang ade 3 4 5 6 7 8 orang anak..dengan kerja di opis, lepas tuh balik nak urus rumah tangga, anak2 yang berderet..huhu tubuh pon lunyai..


Adaa sendiri dah merasa..betapa letihnya badan lepas dapat anak first. Adaa bg contoh ye betapa lemahnya badan.


1. Anak baru berapa bulan, kene melayan kerenah anak yang baru tau bermain dengan uruskan rumah/biz..kejar sana sini
2. Adaa pantang letak kepala, serta merta lelap. mcm kene bg ubat tido..huhu
3. Badan sentiasa letih smpkan asyik nak berbaring aje
4 Bila pregnant anak kedua, nk bgn masak pon x boleh..
5. Ulang alik klink sbb selalu rs x sihat..padahal doc kata apa yang Adaa perlukan hanyalah MULTIVITAMIN

Shaklee first  multivitamin

huhu bayangkan hidup mcm tu..terbaring je 24/7 longlai agak2 seronok ke? Nak main ngan anak pon x dpt..

Atas kesedaran itulah Adaa ambil supplement. N my health getting better n better Alhamdulillah..Shaklee forever hehe

Last week one of my cust, merangkap jiran setaman ni Kak Kamila namanya, dia ada anak 6..dia kata lama dah tau psl Shaklee..tapi yelah rs tak perlu, so takdelah peduli pon. Sampailah anak dah 6 ni dia surrender dengan health nya yg semakin merosot..sakit pinggang, sakit badan, nak nyusu anak yang baru 4 bulan, jaga anak yang dah bersekolah. Dia kata pada husband, tak tahan ni bang kene cr jugak sesuatu utk dimakan utk improve health. N that’s what bring her to me 🙂

Tu kan, dah 3 case pengalaman benar Adaa bg. hehe Macam yang Dr. Mindell alami tu, kwn nya boleh cergas, aktif for 15 hours..sbb dia jaga kesihatannya. So should us..

Jika tak mampu ambil bnyk cukuplah 1 2 jenis dulu..Nak tahu apa yang sesuai, boleh PM adaa..please woman, love ur self!

I’m a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s