Pelbagai

Testimoni Fresh Laundry Concentrated: ”Wangi, jimat, kotoran hilang, baju tak turun warna,suitable for sensitive skin, totally recommended!!”

Hari Sabtu lepas saje lah nak test guna sabun baru hehe excited nih lepas dah khatam baca instruction and labels, apa lagi, mula lah operasi membasuh tudung2 ku…
Mula-mula ambil sesudu kecik je (takyah menggunung pon) buh dalam baldi, pastu tambah air..start dah bau aroma2 indah tuu..lepas tuh letak lah tudung awning tuh dalam 5 helai..gosok sikit jadilah sbb bukan kotor sgt smp nk kene sental kan..Dah bawak keluar sehelai demi sehelai, sekali tengok..uihhhh kelam gelap gelita airnya..waduh..kotor rupanya tudung2 ku..Yang paling Adaa suka, bau nya super fresh! very light and fresh..nyaman je ..
lepas tuh bilasan terakhir letak pulak fabric softener nya kan..lagi lah wangi..mmg best. Lepas dah kering pon still wangi tau! Satu lagi, kalau macam sabun biasa jenuh jugak membasuh tangan nak bagi hilang licin sabun tu kan. Yang ni kejap je, very easy. Maklum le kekadang tgh duk membasuh tuh anak meraung lah telepon bunyik lah..kalau sabun biasa tu lom sempat abes basuh tangan, hp pon dah habes bunyi, anak pulak makin kuat meraung hehe
Hari ni test dengan cucian yang lebih banyak. Guna machine and large wash..penuh le kirenye mesin basuh tuh dan guna amount yang sama iaitu sesudu kecil serbuk cucian Fresh Laundry concentrated dan 1oz softener yang dah di dilute with a cup of water..selalunya Adaa guna sabun basuh sampai 2 scoop (nama dirahsiakan) tapi at the end bau ala2 je tinggal..lepas kering lagi lah..kejap je dah ilang..ini satu sudu teh je..
Memula mcm was2 jugak, betul ke satu sudu teh je? Well believe me, betul..sbb ianya super concentrated. Patut lah smp 4/5/6 bulan tahannya..hehe
Yang Adaa suka, dengan satu jenis sabun ini, kita boleh cuci pakaian putih, bewarna, baju baby, dan baju sendiri. Kalau baju baby sebenarnya tak sesuai ye guna sabun biasa sbb bahan kimia nya boleh menyebabkan irritation. It’s true, sbb dulu Adaa pernah basuh baju baby dengan sabun biasa kita guna ni tak kisah lah Daia ke Dynamo ke Breeze ke, sudah nya anak jadi gatal2 gitu..kulit kanak2 ni sensitif lagi..sebab tuh memang ada sabun khas untuk baby kan? Bagi orang dewasa yang mempunyai kulit sensitif pon sangat lah sesuai sbb non toxic!
Cucian bersih, wangian segar, bau nya tahan lama, jimat..what else? Selamat untuk kulit sensitif since it’s natural!! The specialty of Shaklee =)
*Sorry tak lupa snap gambar. Maklum lah terlebih eager hehe. Next time okeh?
Apa yang istimewanya Fresh Laundry Concentrated ni?

Shaklee Difference
SAFE
Hypoallergenic
No chlorine
Safe for use on all washable fabrics
No hazardous chemicals
POWERFUL
Superconcentrated
Just one ounce cleans a medium load of laundry
Great in all temperatures, even in cold water
Helps keep your whites white and colors bright
GREEN
Natural sustainably sourced ingredients
Biodegradable surfactants
No phosphates, borates, nitrates
No dyes
Recyclable packaging
Safe for septic systems and graywater
Benefits
• Superconcentrated – 5.5 lb. box washes 88 loads
• Super performance – enzyme-activated cleaners keep whites white and
colors bright.
• Safe on all washable fabrics – and effective in hard or soft water
• Formulated to help prevent dyes in colored clothes from transferring from
one garment to the other in wash.
Did you know?
Many laundry powders may contain irritants that can be absorbed through the skin or inhaled—a common cause of allergic response. Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate is such an irritant, and is on the EPA and DOT hazardous substances list. Contact can irritate and burn the skin and eyes, breathing it can irritate the nose, throat and lungs causing coughing, wheezing and/or shortness of breath. Repeated skin contact may cause dryness, itching, chronic irritation, and rash. Fresh Laundry Concentrate does not contain these or other hazardous ingredients
So, siapa yang kulit sensitif, mudah allergic, baju asyik turun warna sampai satu mesin warna sama hehe u should try this. Totally love it!
PM for special price 🙂
I’m a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s