MEALSHAKE · OMEGA GUARD

Ibu Sayang Anak2 Ibu~~

Berada di rumah dengan bekalan elektrik terganggu selama 4 jam, start jam 3.30 petang, dan kemudiannya terganggu sekali lagi jam 8pm-8.35pm memang buat Adaa mati kutu..Tapi time mcm nilah dapat bonding2 dengan hero yang berusia 3 dan 1 tahun tuh..Macam2 Adam buat nak hilangkan boring, yelah, tv xde, internet takde, lampu  kipas semua xda..menitik2 peluh Adam..yang Eilman pulak dah lah demam..merengek ajelah dia dlm kepanasan huhu..

Bila suasana sunyi sepi mcm ni, duduk pulak dengan anak2 je atas comforter, kipas diorang dengan kadbod..melayang pulak fikiran pada Umi..agaknya mcm ni kot Umi jaga kitorang dulu..yelah, membesar bukan dalam keadaan mewah..Serta merta hati terasa sebak..Mesti susah Umi membesarkn kami berlima dulu..dengan adik bongsu yang sakit sejak umur 3 bulan..keje siang mlm..sanggup lakukan apa saje utk pastikan kami semua hidup senang/ sihat/ bahagia bila besar. Sampaikan Umi dah pergi pon, Umi tetap membantu kami untuk survive dengan sedikit ‘peninggalan’ hasil titik peluh umi..Jasa Umi tak pernah padam walaupun jasad Umi dah tiada bersama kami..

Hero Ibu 🙂

Sekarang turn Adaa pulak menjadi Ibu..Baru Adaa tau kenapa Umi asyik risau siang malam duk pk pasal anak2. Sebabnya sekarang Adaa pon sama 🙂 Sentiasa fikir mcm mana nak besarkan anak2..nak make sure they get the best in everything. Nakkan mereka sentiasa sihat, cergas, cerdas..Selain mainan, baju2..yg paling Adaa rs penting dah tentu health..tgk anak2 demam pon dah sayu hiba hati ni..tak dpt Adaa bayangkan ibu2 yang ada anak dengan penyakit kronik. Huhuhu

Atas kesedaran tu, Adaa cuba bf anak2..dan wpon yang pertama gagal, Adaa try utk Eilman..wpon hampir putus asa. Untuk Adam pulak, tak dapat bf kan Adam bukan bermakna dah tak boleh nak bg nutrient yang terbaik kan? Jauh lagi perjalanan anak2 ni..dan atas sebab tu lah, Adaa melabur sikit utk anak2..tak bnyk pun, maksimum cuma RM3-4 sehari..itu anggaran maksimum tuh.

Bagi ibu2 yang seangkatan (mcm tentera pulak hehe) kalau kita boleh beli handphone harga beribu, kasut, handbag untuk diri sendiri, maksudnya kita jugak boleh belikan vitamin utk anak2 kan? Siap boleh tumpang consume sekali ni. Always remember, HEALTH IS WEALTH. Love ur self and love ur kids like u do when u first find out that u r pregnant. I’m sure all of us still remember that feeling right? At that particular moment, serta merta nk disiplinkan diri mkn vitamin yang doktor bagi hehe eating right, drink right, pamper ur self for the sake of the baby..besar pengorbanan tu..sanggup korbankan McD, KFC semua hehe. Sekarang pun still boleh buat gtu untuk anak2..so, beri yang TERBAIK buat mereka..Jom! Same2 lah kita 🙂

*Inginkan info ttg product, consultation just PM me~

I’m a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s