TESTIMONIAL

Basic H: Defrost ayam ikan pon boleh?

Ha..jgan terkejut ye..pagi ni Adaa ade baca satu entry yang menarik minat Adaa from kak cery. Tentang kegunaan basic H..Mcm yang Adaa pernah share dulu, Basic H ni ade 1001 Kegunaan. Tak caya boleh baca entry2 Adaa yang lepas2 here

Bagi ibu2 yang biasa mengalami kekangan masa faham kot masalah ni..yelah, kite kejar masa ni, nk masak, tapi lauk lupe nk defrost ayoo..bukan tak boleh guna microwave tp tahukah anda bahaya jika guna microwave ni secara long term? Kali ni Adaa share sikit psl testimoni kak cery yang defrost guna basic H, and for those yang nk tahu bahaya microwave tu..boleh baca entry kak cery sampai habis kat blognye ye.(credit to mamafaiz)

”Bukan nak takut2kan.. tapi saya sendiri yg baca ni pun rasa cuak… walaupun kat rumah saya ni takde microwave.. tapi kalo makan kat luar tu.. especially yg restoran2 mcm starbuck,san franc,pizza dan mcm2 lg lah….sy nampak diorang kan gune microwave.. (nampaknye kene kurangkan lah yer.. kalo nak pantang terus..meleleh air liur karang..)… okey2 tu bab panaskan lauk.. ni bab defrost ayam daging ikan dari freezer.. cemana u all nyahbekukan… saya biasanya kuarkan awal (berjam2 lah juga nak tunggu..hangin mak).. hmm. memandangkan masa sekarng mcm emas.. takde masa nak tunggu lama2…… dan bila baca ada testimoni kata boleh guna basiC H utk defrostkan ayam ikan daging beku.. Ye Kerrr? Mcm tak caya kannnn… so saya try..try test.. tengahari semlm saya kuarkan ikan keli .satu bekas sy tak bubuh basic H ..satu lagi saya bubuh beberapa titik basic H ..pastu sy g unpack groceries,blablabla… pastu sy g balik kat sinki.. tak ingat lak bape minit.. sy tgk bekas tu.. nampak mcm bekuu lagi.. sy amikla pegang nak basuh.. wallaaawehhh ikan keli tu tak beku..lembut (bukan lembik)..bukan tu je.. habis sume daki2 keladak keli ni tadi terkeluar…. yg bekas lagi satu tu STILL beku lagi kejangg… magic wooo… ni yg saya bertambah sayang dgn Basic H ni..


Jadi.. daripada bahayakan diri dan keluarga defrost ayam daging ikan dgn microwave.. mari kita guna bAsic H ..sebotol tak sampai rm50..berbulan2 plak tu tahan.. dan yg bestttt 1000 kegunaan..dasatttt..Basic H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960”

Ha..ape lagi..nnt Adaa lak nak wat experiment hehehe maklum le..kdg2 lupe nak kuarkan lauk awal2..hehehe

 I’m a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s