ENFUSELLE · NUTRIWHITE · SKIN CARE

Set Penjagaan Kulit: Nutriwhite & Enfuselle dari Shaklee~

Mungkin ramai yang belum tahu Shaklee juga ada mengeluarkan skin care set..Kali ni kire entry utk introduction lah..maybe later Adaa akan tulis lebih detail or testimoni berkenaan skin care product pulak..selalunye adaa tulis ttg supplement kan.This time rasa nak tulis sbb Adaa baru je try guna Cleanser Nutriwhite..memula tgk, mak aih besarnye..mungkin sbb selalunye sblm ni Cleanser yg adaa guna, tiub nye slim2 je..ni gomok lak hehehe pakai sikit je dah cukup..patut lah satu tiub tuh leh tahan dekat setahun hehehe 


Ok, enuf said, jom berkenalan: 


credit to Hanis Amin
original source: Shaklee Malaysia


NutriWhite mengandungi :
Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
·         Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

Overnight Renewal Whitening Cream
·         Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
·         Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
·         Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
·         Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
·         Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

Gentle Deep Foaming Cleanser
·         Membersihkan dan menyegarkan kulit
·         Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
·         Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
·         Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
·         Lembut dan menyegarkan

Soothing Radiance Whitening Softener
·         Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
·         Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
·         Kudzu menegangkan dan mencerahkan
·         Marshmallow melembapkan
·         Ianya sangat berkesan

Gentle Action Makeup Remover
·         Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
·         Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
·         Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
·         Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

Daily Defense Whitening Essence
Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:
·         Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
·         Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
·         Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
·         Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
·         Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
·         Lembut dan mudah diserap oleh kulit

Spot Whitening Treatment
·         Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
·         Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
·         Cats Claw menegangkan kulit
·         Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus


Set penjagaan Enfuselle mengandungi :

Hydrating Cleansing Lotion
Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
·         Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
·         Mencerahkan tona kulit
·         pH yang seimbang
·         Hipoalergenik

Purifying Cleansing Gel
Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
·         Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
·         Mencerahkan tona kulit
·         pH yang seimbang
·         Hipoalergenik

Hydrating Toner
Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
·         Terbukti secara klinikal
·         Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
·         pH yang seimbang
·         Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
·         Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

Purifying Toner
Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
·         Terbukti secara klinikal
·         Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
·         pH yang seimbang
·         Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
·         Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
·         Membantu mengawal kulit berminyak
·         Hipoalergenik

Hydrating Moisturizer
Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.
Terbukti secara klinikal:
·         102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
·         195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
·         21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
·         Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
·         Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
·         Hipoalergenik
Balancing Moisturizer
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
Terbukti secara klinikal:
·         146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
·         268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
·         173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
·         Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
·         Hipoalergenik

Eye Treatment
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
Terbukti secara klinikal:
·         233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
·         120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
·         209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
·         32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
·         Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
·         Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
·         Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
·         Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap


Set Enfuselle ni lebih sesuai untuk yang berumur 30 tahun ke atas. Nanti nest time Adaa share more abt this ok? 

                                              I’m a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::
Advertisements

One thought on “Set Penjagaan Kulit: Nutriwhite & Enfuselle dari Shaklee~

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s