CAROTOMAX

Carotomax: low immune system? poor eyesight? skin problem? U should try this

Hari ni Adaa nak ajak berkenalan dengan another one family member of Shaklee: Carotomax (former known as Beta-carotene). Bila sebut beta carotene lagi cepat kenal kot..kan2? Bila ade masalah rabun, kulit bermasalah, selalunya dikaitkan dengan beta carotene ni..

Carotomax ni is the best and powerful antioxidant. Penting ke antioxidant ni? Nanti dalam next entry Adaa ceritakan kenapa penting sangat antioxidant ni tambah2 dalam keadaan dunia kita sekarang yang penuh dengan pencemaran, stress, exposure to sunlight..semua tuh mendorong kepada wujudnya radikal bebas..dah, ape pulak radikal bebas ni? Haaa sabar2..yang pasti radikal bebas ni jahat hehe Anda tahu sel kanser? Ha..ade kaitannya nye tu..so sabar ye..kita blaja sikit2..

As a start, jom berkenalan dulu..

source: here

CAROTOMAX merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkanalfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.  Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.
CAROTOMAX menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:
•    Memelihara kesihatan yang baik. *
•    Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan
      pertumbuhan tisu. *
•    Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput
      lendir. *
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Apa lagi kebaikan Carotomax dan kelebihan setiap 6 carotenoids ? 

The carotenoids in CarotoMax® are powerful, fat-soluble antioxidantsthat have been implicated in the long-term health of the eyes, prostate, cervix, lungs, and heart.* Research also suggests that carotenoids, working together, support a strong immune system.*

CAROTOMAX®: 

  • Promotes the long-term health of the eyes, prostate, cervix, lungs, and heart
  • Provides potent antioxidant protection for lipid-rich areas of cells
  • Supports a strong immune system
  • Contributes to overall wellness

SCIENTIFIC SUPPORT FOR THE INGREDIENTS IN CAROTOMAX® 


Alpha and beta carotene

– Found in broccoli, carrots, cantaloupe, and sweet potatoes

– Promotes proper night vision and eye health*

– Linked to a healthy immune system*
– Works best when combined with other major carotenoids
Astaxanthin 
– The pigment in algae and phytoplankton that gives salmon its pink color
– Protects against oxidative damage of LDL cholesterol*
– Shown to have greater antioxidant properties than beta-carotene in laboratory tests*
–The focus of a large and increasing number of research studies
Lutein and Zeaxanthin 
Yellow carotenoids found in yellow and green leafy vegetables
– The only carotenoids that concentrate in the eye, protecting its vulnerable photoreceptors
– Strongly connected to macular health*
– Lutein helps support a healthy cardiovascular system.*
– Zeaxanthin helps maintain a healthy immune system.*
Lycopene 
– The red pigment in tomatoes, strawberries, and watermelons
– An anti-aging carotenoid with the most potent antioxidant activity*
– Clinically shown to support the prostate, cervix, immune system, and the cardiovascular system*

– The most prevalent carotenoid in the bloodstream



Siapa yang perlukan Carotomax ? 
  • Semua peringkat umur yang inginkan kesihatan menyeluruh
  • Kanak-kanak (12 tahun ke atas), remaja, atau pun orang dewasa yang tidak sempat/mampu mengamalkan diet seimbang
  • Mereka yang tidak dapat mengambil jumlah hidangan buah-buahan dan sayuran yang secukupnya setiap hari dan terdedah kepada ancaman radikal bebas.

Anda perlukan carotomax?

I’m a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s