ALFALFA · CINCH · CINCH TEA · ESP · HERBLAX · LECITHIN · OMEGA GUARD · WEIGHT MANAGEMENT

Lecithin: Pemecah Lemak Sudah kembali lagi :D

Bulan lepas punyalah kecoh bila our favorite product gagal dikesan diserata HQ n branch Shaklee hehe bukan ape..punyalah hot product ni sampai stok pun semua satu malaya abes. Lepas tu dgr2nye mid feb br stok ada balik, mcm mana tu? Customer duk mencari2 Lecithin ni..huhuhu nasib baiklah..awal Feb, dpt great news..stok dah sampai..fuuhhh lega..hihi best sgt ke Lecithin ni smp habis stok ni? nak tau best ke x, kene try laaa dok gitu?

Nway, ini adalah antara sbb Lecithin laku mcm goreng pisang panas  selain drpd memecahkan lemak ye
credit: thanx Puteri
1- lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebih lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak. 

2- lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat. 

3- lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita. 

4- lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria. 

5- lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf. 

6- lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur. 

7- lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation

8- lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).

9- lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita. 

10- lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.
______________________________
Banyak rupanya kan,,sbb tuh Adaa suke Shaklee..mkn untuk satu tujuan tapi benefit yang dpt, bukan satu je..in this case, 10! hehemore about Lecithin

I’m a Shaklee Independent Distributor Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s