B COMPLEX · SKIN CARE · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX

Vitamin E & Vitamin C: Nak Awet muda? Ini Antioksidan yang anda perlukan~

Tak dinafikan, sesiapa pun dah tentu taknak wajahnya nampak tua kan..umur tuh mmg tak dapek den nak nolong lah..kalo tak meningkat umur, itu lain ceritanya, semua doa untuk dipanjangkan umur kan. Tapi kali ni bukan soal umur ye, tapi soal wajah yang nampak tua daripada umur. pernah tak anda mengalami situasi ni?

A: Akak dah umur brape ye? (confident ni panggil org ‘akak’)
B: Akak 26 tahun
A: laaa ye ke, kira pangkat ‘adik’ rupanya awak ni, mati2 saya ingatkan akak. Saya 29 tahun

Huhuhu sungguh tak menyenangkan..kalau yang mcm ni, pernah?
Situasi: Di hospital nak check pregnancy

A: How old r u?
B: I’m 28 (while smiling)
A: Really? U look like 24. I heard that kid over there called u ‘mom’. U look too young to have a 2 or maybe 3 years old kid. That’s why i ask.
B: Heheh. (continue tersenyum bangge heheh)

Situasi mana yang anda pernah lalui? Kalo yang second one mmg tersenyum lebar ajelah, tapi kalo yang first tuh, sampai rumah pon dok pk lagi ‘nampak tua sangat ke aku?’

Adaa ade terjumpa satu info yang rasanya berbaloi untuk dikongsi bersama. I’m sure all of us want to have better skin, better complexion and look younger. And I’m sure most of us kalau jumpa je losyen ke, pencuci muka ke mesti nak cari yang ade vitamin E, Vitamin C. Kalau tgk kat tv pon product2 kosmetik mesti state,’with vitamin E and C’ supaya pembeli lebih confident nak beli. Tapi tahukah anda brapa % sangatlah Vitamin E dn C yang ada dlm product tu? Harga Vitamin yang natural n pure bukan murah ye, so if the facial wash cost like RM10 and claim that it has vit C and E, don’t expect too much from it ye..Anyway, here’s some good info for anyone who wants younger looking skin
credit: source

The American Academy of Dermatology’s annual meeting, NY based dermatologist Karen E Burke, MD, spoke about antioxidants that have proven to be the most effective in protecting against a reversing the photo aging of the skin.
“There are three antioxidants that have been proven to decrease the effect of
the sun on the skin and actually prevent further damage, selenium, Vitamin E and Vitamin C.
Dr. Burke stated that although many topical skin care formulations contain antioxidants, very few are actually effective in preventing or reversing damage to the skin. That’s because almost all-available topical formulation contain minute concentrations of the necessary antioxidants and they are not well absorbed by the skin.
Antioxidants keep free radicals from damaging cell walls and other cell structures like DNA, thus protecting us from cancer. Free radicals are the result of normal cell metabolism, but they can also be created by exposure to various environmental factors, like smoking and ultraviolet (UV) radiation. Free radicals also accelerate the aging process
Here is how antioxidants protect our skin:
Selenium: is an important nutrient for cellular enzyme repair. It helps protect the body from all forms of cancer, including skin cancer caused by sun exposure. It also preserves elasticity, slows, down aging and hardening of tissues.
Vitamin E is an extremely important antioxidant because it protects delicate cell membranes. Natural Vitamin E reduces UV induced damage. When taken wit Vitamin A there is a 70% reduced risk for basal cell carcinoma. Vita E taken a t 400 IU reduces photo damage, wrinkles and improves skin texture.
Vitamin C. This water-soluble vitamin is most abundant antioxidant found naturally in the skin. Vitamin C is important in stopping free radicals. Vitamin C is depleted when skin is exposed to sun, pollution or smoking. Even minimal UV exposure reduces Vitamin C levels
———————————————————————————–

Istimewanya Vitamin E Shaklee
  • Lengkap dengan selenium- membantu Vitamin E berfungsi dengan lebih baik
  • Membekalkan 400 IU setiap kapsul 
Skin Care Set
Kenapa ada tambahan Bcomplex? Sebab, ‘B’- for beauty..bertindak sebagai anti-stress, biar muka tu senyum aje, takde berkerut2, sel2 pon x lah stress kan.

Untuk dapatkan hasil yang memuaskan hati anda, pastinya pilihan kene tepat kan..jadi pilihlah yang terbaik 🙂

I’m a Shaklee Independent Distributor Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s