ESP · LECITHIN

Testimoni weight management: Dengan Fiber+Lecithin+ESP berat tak bertambah walaupun Breastfeeding :)

Dah malam2 nak tido baru sampai idea nk menulis sket..Sejujurnya, walaupun Adaa ni ibu yang bf anak, tapi most of my customer adalah dari golongan yang ingin fit, or care about their weight management. Kadang2 tuh sekadar nak kempis kan perut, ada yang nak kurus sikit je..mcm2 lah.

Seingat Adaa, Adaa start ambil Fiber masa pregnant lagi utk Gestational Diabetes, then teruskan ambil sampai sekarang (Eilman dah nak masuk 10 bulan) untuk detox, n control berat..Lecithin start masa dlm pantang, yes untuk buang ‘baby fat’ dan ESP mmg dah jadi feveret since pregnant lagi..yummy! Masa pregnant kan Eilman, berat naik sebanyak less than 10kg n 2 weeks after  that dah balik ke berat asal sebelum pregnant. Kali ni berpantang di rumah MIL dan makan, takyah cakaplah, mmg best, mcm tak berpantang pon..tak ingat dunia punye heheh but tak bimbang sgt sbb dah start mkn Lecithin masa tuh n Alhamdulillah, berat mantainnn!

Eilman bambam

Masa anak first, Adaa tak dapat bf..huhu so boleh lah nak berdiet..but utk anak kedua, Alhamdulillah, ada rezeki utk bf. I never know yang bf ni can make u feel soooooo hungry, n yes REALLY hungry ..there is always something in my mouth..x kisah lah, biskut ke kismis ke nasik ke heheh. kadang2 tuh bgn tido terus rasa lapar..aii mmg bahaya betul..banyak kali nak control makan, dan bnyk kali jugaklah terbabas..tambah2 bila balik rumah MIL, huhuhu tak boleh tahan punye..Tapi, Alhamdulillah..berat tak berganjak pon..dari anak  first, then pregnant anak second, smp anak dah 10 bulan, makan mmg bnyk, tapi berat tetap sama..Kalo nk kurus lagi, boleh lah tapi kene kawal mkn heheh ini Adaa cite bab yang tak kawal ni..sbb tuh Adaa suke sgt Shaklee! hehe. Inilah yang adaa mkn:


These are all time favorite! memang tiap2 bulan ade je orang mencari especially Lecithin and Fiber hehe 

Kite share sikit lah ye tentang Fiber, yang ESP n Lecithin next time lak hehe


7 kebaikan Fiber :
 
  • Membantu detoks dan juga membantu bowel movement (usus mudah lawas) – Bowel movement ni penting utk kesihatan usus dlm badan. Tahukah anda jika diet harian anda rendah fiber, bahan2 makanan yg melekat didinding rektum tu akan berada disitu average dlm 3hari dan ada juga yg sehingga 14hari, dan kotoran itu lah menyebabkan toxic tinggi dlm badan dan seterusnya menyebabkan byk sebab2 penyakit seperti perut kembung,sembelit, jerawat, bau mulut, naik berat bdn, lesu, bla blabla. Sebab tu pengambilan makanan tinggi fiber penting utk memendekkan masa kotoran itu berada dlm badan.. Bagaimana? Begini.. Fiber akan serap,sedut, (mcm sponge)pelbagai jenis toxic tu dan seterusnya menyingkirkan kotoran itu dgn segera dari dlm badan.
  • Memerangi kanser -Pengambilan diet harian yg tinggifiberjuga membantu dlm menggalakkan bakteria yg ‘baik’ dlm isi perut, mengurangkan bahan2 yg menyebabkan cancer. Pakar2 bersetuju bahawa badan mudah mendapat cancer jika epidermin bdn kita terdedah terlalu lama dgn bahan menyebabkan kanser . Sebab tu fiber ni membantu secara tak langsung dalm memerangi kanser ( pendek kata berbaloi2 harga yg dilaburkan utk membeli Fiber ni)
  • Membantu merendahkan kolestrol
  • Mengawal paras gula – Water soluble fibermenghentikan secara langsung kenaikan paras gula/glukos, mengurakan perlunya insulin dan seterusnya membantu pesakit2 diabetis
  • Mengawal uric acid dlm badan – Sebab tu fiber ni penting bagi pesakit gout dan arthritis dimana penyakit2 tu berpunca daripada uric acid yg berlebihan .
  • Mengurangkan berat – Secara teorinya , fiber ni berfungsi menyerap cecair (mcm sponge) yg banyak dlm badan,Fiber juga memberi rasa kenyang dan seterusnya mengurangkan selera mkn.
  • Menggalakkan jantung yg sihat. 

Antara alternatif untuk menurunkan berat badan dengan Shaklee:

Bagi orang awam:
1. Vitalea+bcomplex+vitamin c dengan Lecithin
2. Vitalea+bcomplex+vitamin c dengan Lecithin dan Vitamin E
3. Vitalea+bcomplex+vitamin c dengan Fiber Plan Unflavoured
4. Vitalea+bcomplex+vitamin c dengan Fiber Plan Unflavored dan Lecithin

Bagi ibu menyusu:
1. Vitalea+bcomplex+vitamin c+alfalfa
2. Vitalea+bcomplex+vitamin c+alfalfa dengan Energizing Soy Protein
3. Vitalea+bcomplex+vitamin c+alfalfa dengan Lecithin
4. Vitalea+bcomplex+vitamin c+alfalfa dengan Energizing Soy Protein dan Lecithin
5. Vitalea+bcomplex+vitamin c+alfalfa dengan Fiber Plan Unflavored dan Lecithin

Untuk mengetahui which combination sesuai dengan situasi anda boleh pm Adaa ok? 
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
 

Sila hubungi Adaa untuk sebarang pertanyaan:
adaanoor@ymail.com
017-9329859

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s