ESP · PERFORMANCE DRINK · TIPS

Tips: Jadual pengambilan Vitamin

Sekarang ni makin ramai yan dah mula ambil vitamin..ada yang mengadu vitamin tak berkesan, tak tahu bila nak makan and so on..but so far, setiap pelanggan MyInspiration, Adaa ade bg sekali jadual makan kan? Kalo ade yg termiss ‘I.m sorry!’ hehe sile bgtahu so that i can advise according to ape yang anda purchased ye.

Ini Adaa nak share jadual pengambilan vitamin

credit: mamafaiz.com

The basic rule are:
VITAMIN LARUT AIR (B dan C) : Seeloknya diambil bersama segelas air
VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K) : Vitamin larut lemak memerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan. Sebaiknya diambil selepas anda mengambil makanan berlemak/berminyak.
Ostematrix (Kalsium) : Seeloknya diambil sebelum tidur bersama segelas susu
*APA YANG TAK DIGALAKKAN
Elakkan pengambila alfafa bersama vitamin E kerana akan mengganggu penyerapan vitamin E

Elakkan mengambil vitamin yang mengandungi zat besi bersama minuman bersusu cthnye Vitalea

*Seeloknya, jangan ambil semua vitamin sekaligus , sebab kadar penyerapan berbeza..lagi pon lagi senang kot nak telan sebiji dua daripada 9 biji terus hehe lagi satu, air putih WAJIB 2-3 Liter ye..(for every 25kg of ur weight, need 1L plain water)

Kalo ikut pengalaman Adaa sendiri..ni lah semua yang Adaa consume so far

Banyakkan, kalo amek sekaligus pengsan Adaa hehe..so mcm Adaa, jadual Adaa gini:


After breakfast: Vitalea, b complex, Alfalfa, ESP+Fiber
Lunch: Vitamin C,Alfalfa, Lecithin
Dinner: Lecithin, Alfalfa
Before Sleep: Vitamin E, Ostematrix, ESP+Fiber

Nutriferon & Performance Drink: Bila perlu cth masa nak demam ke..or cuaca sgt panas ke..supaya tak dehydrate..puasa ke..(tp bukan minum masa puasa ye hehe)

Zinc: Masa dalam pantang dulu ade ambil tapi sekarang memadai drpd makan seharian..so takdelah A-Z nak kene ambil..ikut body masing2..mane yang kurang kite cukupkan..

Yang penting, jadual ni berbeza mengikut individu..tak fix pon..ikut kesesuaian tubuh masing2..so kalo nk tau, leh consult Adaa..ok? I’ll try my best to help u 😀



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
 

Sila hubungi Adaa untuk sebarang pertanyaan:
adaanoor@ymail.com
017-9329859

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s