ALFALFA · LECITHIN · VITAMIN C

My story: Allergy, clog duct terhindar dengan Shaklee!

 

Lama rasanya tak menulis..ni pon lepas balik dari kelantan, barulah ade masa sikit hari ni untuk berblogging..hari ni Adaa nak share psl pengalaman kena clogged milk duct and allergy..
 
 
 
Adaa pasti, sesiapa yang dah pernah merasai clogged milk duct ni mesti tau betapa seksa dan sakitnya..huhu tambah2 lagi bile melarat sampai kene mastitis.
 
CLOGGED MILK DUCT
Kali terakhir Adaa kene clogged duct ni masa dalam pantang..severe sgt smp demam panas berkali-kali dalam sebulan, sakitnya Allah aje yang tahu, dengan nak menyusukan anak lagi..demam lagi, sakit lagi..ditambah pulak dengan cracked nipple, berdarah2..tapi tak perasan, sakitnye rasa..sampailah one day Eilman batuk tiba2 dan memuntahkan ketulan darah..sgt panic masa tuh tapi Alhamdulillah, Allah ni ciptaan Nya tiada tandingan..susu yg Eilman minum tuh walaupun termasuk sekali dengan darah, tapi body menolak darah tu..tuh yg dia muntahkan balik tuh. After that, adaa consume Lecithin dengan harapan it won’t happen again n it works. sekarang umur Eilman dh nak masuk 9 bulan, sekali pon x pernah kena ..kalo Eilman termiss nyusu pon susu akan membasahi baju TAPI minggu lepas Adaa miss mkn supplement (atas sebab2 yang tidak dpt diberitahu hehe aka terlupe mkn & bawak, haha padan muka ) terus Adaa kene clogged duct and ketulan tuh tak surut2 selama dua hari aduh!..bila balik bangi, cepat2 consume lecithin n tuam..Alhamdulillah kejap je (yes, mmg amazing) dah hilang ketulan tu..bukan besar ibu jari ye tapi separuh penumbuk besarnya..LECITHIN mmg best!
 

ALLERGY


Sejak berpindah ke kl 2 tahun lepas, Adaa mula dapat penyakit baru hehe iaitu allergic..setiap kali panas sikit dan berhabuk, badan akan gatal2 mcm kene ‘taik ulat’ tu..mcm beribu semut kecik gigit..huhu dan setiap kali itulah kene amik ubat kan..doctor pon tak tahu sebab ape kene allergic tetibe..agak susah nak elak sebab dengan cuaca kat malaysia ni yang sgt panas, dah sah2 lah akan berpeluh kan..habuk tuh takyah cakap lah..dah sebati hehe Pernah sekali tuh, tetibe je gatal2..garu punya garu..makin teruk, muka sampai bengkak kemerahan, bibir pon bengkak..huhu mcm pijar lah lebih kurang..bila amik ubat, lega sekejap..then kene lagi..tapi since ambil vitalea+bcomplex+vit c+alfalfa, seingat Adaa, tak pernah kena lagi TAPI (again) atas sebab yang sama seperti diatas (semua supplement miss nk consume) berpeluh je sikit terus kene..sikit pon Adaa tak perasan yang Shaklee ni turut membantu elak allergy..adaa amik sbb BF, tapi benefit lain pon dpt sama..sebab kalo perasan product yang sesuai utk Allergy (alfalfa,vit c, bcomplex) sama dengan untuk menyusu..mmg best..lepas ni takmo miss2 dah.

 

Moral: Istiqamah dalam pengambilan supplement 😛

 

I’m a Shaklee Independent Distributor 

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s