BREASTFEEDING · ESP · TESTIMONIAL

Shaklee: My Breastfeeding Journey~~

 
Hari ni dah 3 hari tak berpeluang update blog..sorry neh, ada hal lain yg perlu diselesaikan..Kali ni Adaa nak share ttg my bf journey..takleh tulis panjang2..Eilman demam panas..have to take care of him..
my 1st hero
 
Kenapa Adaa obses sangat dengan bf ni? Apa yang istimewanya sangat dapat bf anak? Well, masa anak first, Adam, hati ni rasa sangat terkilan bila anak tak dapat merasa walau sikit pon susu ibu..kenapa terkilan? of course lah..Susu ibu is the BEST for u child..not having the chance to give what best for him adalah satu perkara yang sangat sedih for me..jeles dengan org yang takde masalah kurang susu ni huhu
 
Bila pregnantkan Eilman, otak mula ligat cari dan gali ilmu ttg bf..dengan harapan dapat menyusukan Eilman dan berdoa moga susu berlebih2 supaya Adam pon boleh minum dan merasa sama..Tapi apakan daya, kita merancang, rezeki tetap ditangan Allah..
2nd hero
 
Lepas je deliver Eilman, Adaa minta utk rooming-in dengan baby dan cuba  menyusukan Eilman..cabarannya? Eilman taknak lepas dari mengempeng, dan hasilnya, puting luka dan berdarah..huhu mastitis mmg sgt sakit ..cracked nipple, bleeding , swelling, sampai ade sekali tuh, Eilman terbatuk dan mengeluarkan darah yang berketul2..rupenye dia dah terhisap susu ibu yang berdarah hukhuk ..sampaikan beberapa kali Adaa nak give up..mujur suami sangat membantu..terus bagi semangat kat isteri yang tak kuat semangat ni hehe n waktu tu mmg Eilman dah pon mula minum susu formula sbb ibunya ni demam berkali2 dek kerana sakit cik B tadi..susu mmg kurang..mungkin juga ibunya ni stress dengan ‘kegagalan’ menyusukan Eilman dan kesakitan yang amat..
 
Masa tuh mmg Adaa dah consume Tripple M..dalam hati ni SANGAT jeles dengan kawan2 yang melimpah ruah susunya..takpe..adaa bagi Eilman seadanya..sebab kalo tensen2 lagi susu takmo kuar..Eilman menyusu susu ibu+formula milk since minggu pertama lahir..Masa tuh, susu ibu ni mcm dessert je lah..nak tido br nyusu badan..waktu lain semua minum susu formula..lepas sehari ke sehari, rutin tuh macam tu lah..makan Tripple M tetap diteruskan..lepas a few months, br Adaa perasan yang Adaa dah lama x beli susu formula Eilman and at that time rupanya, Eilman dh start minum susu ibu lebih dari susu formula..Alhamdulillah..I’m so hepi..
 
Masa tu kerap juga jumpa orang yang senasib tapi dah berjaya fully bf anak after a few months bg susu campur..dalam hati masa tuh ‘bestnye..dah dpt fully bf walaupun memula campur’ Tak terfikir langsung Adaa akan dpt moment yang sama..Tapi Allah tu Pemurah..now at 8 months old, Eilman dan fully bf..n hopefully will continue sampai umur 2 tahun..InsyaAllah..masih sedang berusaha..chaiyok2! hehe 
Inilah koleksi  Adaa, which totally and truly help me!
 
 Adaa pernah jugak terfikir, agak2 kalo tak consume shaklee ni susu still cukup x? pastu experiment lah kan, seminggu ke tak mkn..resultnye, susu mmg ade, tapi tak yummy n creamy macam biasa sbb Eilman mcm tak puas minum..n sedikit merudum juga..maksudnya, set ni mmg dah membantu Adaa dan raaammmmaaiiii ibu2 diluar sana..tak caye? klik here
 
Rasa hepi dpt bf anak ni mmg tak tergambar..kalo dapat tolong ibu2 yang senasib lagilah..mmg hepi..dulu bile dengar cerita si A hepi dpt tlg si B rasa mcm biase je, tapi sekarang bila Adaa sendiri dpt sms, or email dr customer yang hepi with the result, ya Allah mmg rs hepi sungguh! dah experience sendiri baru tahu bagaimana rasanya dpt share kebaikan apa yang kita mkn dgn org lain. Jom cuba! ~~senyum~~
I’m a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Advertisements

One thought on “Shaklee: My Breastfeeding Journey~~

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s