ESP

ESP: Panduan memilih protein-Yakin anda telah memilih sumber protein terbaik?

Huuu sejuk2 hujan ni perut pon mule ah lapar..mata pun mengantuk..tapi tangan ni rasa nak menaip sket lah..walaupun info yang sedikit harapnya bermanfaat buat semua..Seperti yang Adaa dah kongsikan sebelum ni Energyzing Soy Protein dan diriku~~Kenapa saya dan anda memerlukan protein TERBAIK ni mmg dah jelas (hopefully) kenapa badan kita amat memerlukan sumber protein.. 
Protein ni makanan sel lah pendek kata, tanpa makanan yang berkualiti, takkan wujud sel yang baik kan..penting sgt ke sel yang baik ni? cer tgk ni

cantik x? hehe

Allah ciptakan kita dari cell, menjadi tissue dan seterusnya..kalo asal2 makanan untuk sel pon dh tak sihat, mcm mana badan nak jadi sihat ye tak? memang btol, banyak sumber protein diluar sana mcm daging, telur, tapi tahukah kita zat2 dan nutrien dalam makanan tersebut kebanyakannya musnah ketika proses penyimpanan, memasak pada suhu tinggi dan sebagainya?


Sekarang ni Adaa nk share lah mcm mana kita nak pastikan cell kita mendapat makanan yang terbaik..dengan lambakan makanan pelbagai jenama dipasaran ni mmg susah kita nak pilih kan, tambah2 kalo xde ilmu..main cekup yg mana berkenan je lah..hehe..lagi senang, ambil yang instant aje semua kan..agak2 kalo yg instant2 ni berkualiti tak proteinnya? ”Lu pikirlah sendiri” heheh bak kata Nabil. Sebab itulah digalakkan mengambil makanan tambahan PROTEIN

Again, nak highlight kenapa pentingnya protein?

  • Membina dan memperbaiki sel-sel tisu badan, hormon, dan enzim. .
  • Stres, kehamilan, pertumbuhan, dan perawatan meningkatkan keperluan protin berkualiti
  • Rambut, kuku dan kulit hampir merupakan protin pada keseluruhannya. Protin berkualiti mempertingkatkan pertumbuhan dan kesihatannya.
  • Kita diberitahu untuk mengurangkan lemak dalam diet kita. Banyak sumber protin
    biasa kita (daging, susu, keju) mengandungi banyak lemak. Makanan tambahan
    protin
    boleh menggantikan protin tanpa lemak. 
  • la merupakan kunci bagi respons imun yang betul menentang kejangkitan.

Bagaimana hendak memilih makanan tambahan protein yang berkualiti?

  1. Lemak yang rendah, lebih kurang satu gram dalam campuran adalah dianggap baik. 
  2. la harus mengandungi karbohidrat bagi kegunaan aksi “simpanan protin”. 
  3. Kesemua asid amino perlu juga harus hadir. 
  4. Kadar eff isiensi protin (PER) harus sekurang-kurangnya 2.5 (menunjukkan kualiti). 
  5. la tidak harus mengandungi bahan awet, pewarna tiruan, pemanis, atau perisa.

Pilihan Adaa, tentulah ESP..kenapa?

  1. ”Protein lengkap” -bermaksud ianya mengandungi 9 asid amino yg tak dapat dibuat dalam badan. Ia mengandungi nilai biologi yang tertinggi bagi tubuh kerana ia boleh diguna dengan paling berkesan
  2. Bahan terbaik-Soya (berbanding protein dlm daging, kandungan proteinnya hanya 22% yang lain lemak jee
  3. Tanpa kolesterol
  4. Lemak min (1gm shj)
  5. Instant- kadar penghadaman tinggi dan dapat diserap terus kedalam darah (BEST!)
  6. Tiada perasa tiruan,pemanis, pewarna, pengawet
  7. Tanpa laktosa
  8. Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gm karbohidrat untuk tenaga
  9. Versitile- boleh dicampur dlm pelbagai air, ikut selera anda asalkan jgn dalam air panas, kopi dan teh

Mungkin anda juga berminat

 

I’m a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s