ESP

Energyzing Soy Protein dan diriku~~Kenapa saya dan anda memerlukan protein TERBAIK ni

Hari ni sesi nak berkongsi pengalaman sikit..hehe dengan anak yg tido dipangkuan, naik lenguh kaki dan pinggang, tapi nk share punye psl, redah jelah..menaip pon dh macam robot nih..hehe Hari ni Adaa nak share best selling product Shaklee iaitu Energyzing Soy Protein aka ESP.

Adaa ingat lagi tahun 2010 waktu mula2 pregnantkan Eilman, Adaa tanye ape yg sesuai untuk adaa consume pada kak cery (lebiu kak heheh) dan dia syorkan Adaa amek set A+ESP. Masa tuh tertanye jugaklah kenapa kan..satu sebab yg buat Adaa beli masa tuh ialah untuk perkembangan Eilman..As we know, protein ni sangat2 penting untuk pembentukan sel yg sihat..Tahukah anda sebahagian besar diri kita ni asalnye diperbuat dari protein?

Diperbuat dari protein:

  • Tulang
  • Kulit
  • Rambut
  • Otot
  • Organ-organ
  • Plasma

Terbentuk dari protein:

  • Antibodi
  • Enzim
  • Hormon

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

Pendek kata without protein, sel2 kita akan lemah, so kita pon lemah lah sbb stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum.

Dalam entry adaa yg terdahulu Kepentingan Protein: Adakah anda memerlukannya? Anda ada simptom berikut? Adaa ade state siapa yang perlukan protein ni? Basically semua kita ni perlukannya…

Untuk customer2 Adaa, Adaa AMAT2sarankan add on ESP ni setiap kali anda beli vitamin sbb ESP ni mcm IBU segala2 lah..mmg best, Adaa smp sekarang amalkan ESP ni, dah lah sedap..tambahan lagi, jika anda ambil ESP ni, penyerapan vitamin dan nutrien lain akan lebih baik dan optimum since sel2 kita sel berkualiti gitu hihi. Anda akan rasa beza jika ambil vitamin tanpa ESP dan dgn ESP..btol..

Mmg dalam makanan pon ade sumber protein tapi kita kene ingat,  protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Sebab tulah adaa sarankan cuba ESP ni..zaman sekarang, susah nak cari makanan yang berkhasiat, dan harus kita ingat, badan kita memerlukan protein yang berkualiti bagi menghasilkan sel yang kuat..Anda akan rasakan perubahannya..PERCAYAlah kerana ianya BENAR hehe

Apa yang bestnya PROTEIN SHAKLEE ni?

  • ”Protein lengkap” -bermaksud ianya mengandungi 9 asid amino yg tak dapat dibuat dalam badan. Ia mengandungi nilai biologi yang tertinggi bagi tubuh kerana ia boleh diguna dengan paling berkesan
  • Bahan terbaik-Soya (berbanding protein dlm daging, kandungan proteinnya hanya 22% yang lain lemak jee
  • Tanpa kolesterol
  • Lemak min (1gm shj)
  • Instant- kadar penghadaman tinggi dan dapat diserap terus kedalam darah (BEST!)
  • Tiada perasa tiruan,pemanis, pewarna, pengawet
  • Tanpa laktosa
  • Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gm karbohidrat untuk tenaga
  • Versitile- boleh dicampur dlm pelbagai air, ikut selera anda asalkan jgn dalam air panas, kopi dan teh

Untuk lebih info tentang ESP dan kepentingannya bagi tubuh anda..tgu post Adaa nnt yeee

I’m a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

One thought on “Energyzing Soy Protein dan diriku~~Kenapa saya dan anda memerlukan protein TERBAIK ni

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s