VITAMIN E COMPLEX

Vitamin E = vitamin SUPER? superman, super vit!

SUPERVIT..herm menarik jugak tu kan..hihi kenapa super lak ni? mestilah..vitamin E ni banyak sangat kepentingannya, awet muda cr vitamin E, luka cari vitamin E, parut cari vitamin E, stretch mark cari vitamin E, kesuburan cari vitamin E, salur darah tersumbat cari vitamin E, kejang, vitamin E jugak..mcm2 lah..letih jadi vitamin E ni hehe

SUPERVIT!

Hari taknak cite pasal khasiat vitamin E dh tapi nak cerita kenapa vitamin E ni jadi SUPERVIT. Vitamin E ni mempunyai satu ciri yang sangat penting iaitu sebagai ANTIOKSIDAN di mana ia membantu mencegah kerosakan sel daripada ancaman RADIKAL BEBAS. Bahaya sangat ke free radical ni? 90% masalah atau penyakit berpunca dari free radical ni, so agak2 bahaya tak? Of course..

Cuba kite tgk check list ni, agak2 ade tak pada kita, kalau ade, inilah angkara FREE RADICAL:

  1. Salur darah jadi keras
  2. Cancer & Leukemia
  3. Strokes
  4. Serangan Jantung
  5. Diabetes
  6. Muka berkedut, freckles
  7. Rheumatoid arthritis
  8. Penyakit kulit
  9. Hepatitis
  10. Katarak
  11. Sunburn

Dari mana pula punca radikal bebas ni?

  • Asap kilang
  • Bahan kimia-racun serangga, ubat2
  • Pemakanan-process food(berlambak2 sekarang), bahan pengawet, pewarna
  • Merokok
  • Sinaran radiasi
  • STRESS

Tengoklah betapa berbahayanya free radical ni pada manusia..sebab tuh lah penting VITAMIN E ni..nama pon SUPER..

Kenapa Adaa suka Vitamin E shaklee ni?

  • Ianya ASLI dan bukan sintetik
  • Lebih serasi dan aktif secara biologi berbanding sintetik
  • Tiada kesan sampingan (lebih Vitamin A boleh berisiko menjadi toksik)
  • Lengkap dengan selenium- membantu Vitamin E berfungsi dengan lebih baik
  • Membekalkan 400 IU setiap kapsul  anggaran seperti 24 sudu makan mayones (banyak tuuu)

Sekiranya anda memerlukan SUPERVIT untuk sel anda, tak semestinya kena ambil Vitamin E kapsul, boleh juga melalui diet harian anda, boleh makan kekacang, minyak sayuran, mayones tetapi mungkin sukar untuk pastikan cukup pengambilan kita dengan keperluan seharian..lagi satu, cuba bayangkan mkn 24 sudu mayones..uih jenuh tuh..kenyang makan mayones jelah, habis mcm mana dengan zat lain ye tak. Sebab tu lah wujudnya Vitamin E shaklee ni..mudah dan berkesan dok gitu?

Fikir-fikirkan..pilih yang terbaik untuk diri anda dan mulakan dari sekarang.

I’m a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi

HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

One thought on “Vitamin E = vitamin SUPER? superman, super vit!

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s