VITAMIN E COMPLEX

Vitamin E: Tips untuk kekal cantik dan sihat.

Hari ni Adaa nk share sikit tips yang berkaitan denganvitamin E ni..mmg bnyk khasiat vit E ni kalau tak takde lah semua pencuci muka, product kecantikan nak bubuh vitamin E ni  kan..susah ke nk dapatkan vitamin E ni? taklah susah..hari2 kita mkn rasanya sbb vitamin E ni ada dalam minyak sayuran, sayuran berdaun hijau gelap, kacang, biji-bijian , dan semua bijirin. Vitamin E juga boleh didapati daripada beras perang, makanan daripada jagung,  telur, rumpai laut, hati yang dikeringkan, susu, oat, daging organ , kacang soya, ubi kentang, selada air, dan gandum. 
Apa kaitan vitamin E dengan kecantikan dan kesihatan ni? banyak kaitan nye..tapi untuk hari ni Adaa share 4 dulu ye..

1. Menyembuhkan luka.

Vitamin E dapat meredakan dan menyembuhkan luka bakar atau luka potong kecil.
Caranya mudah, lubangi satu kapsul suplemen vitamin E dengan jarum. Kemudian pencet kapsul tersebut agar cairannya keluar dan oleskan pada luka.

2. Anti penuaan (anti aging).

Vitamin E sangat baik digunakan sebagai agen anti penuaan. Vitamin E membuat kulit terlihat sehat dan lentur.
Anda dapat menambahkan suplemen vitamin E pada pelembab atau membeli pelembab yang sudah mengandung vitamin E.
Vitamin E juga dapat mengurangi garis-garis halus dan keriput pada wajah.

3. Mengurangi kram akibat menstruasi.

Vitamin E dapat digunakan untuk meredakan kram pada saat menstruasi. Ambil kapsul suplemen vitamin E 1-2 kali setiap hari sekitar dua minggu sebelum siklus menstruasi.

4. Mencegah kulit terbakar matahari.
Vitamin E dapat berfungsi untuk mencegah terbakarnya kulit akibat paparan sinar matahari.

cukuplah 4 ni dulu kan..(takleh nk tulis panjng2, anak kaco hehe)

Sekiranya kita dapat memastikan diet harian kita mengandungi vitamin E yang cukup, maka takde masalah kan..tapi zaman kesibukan dan kegilaan kerja ni, rasanya makan pon tak sempat, apatah lagi nak cari yang berkhasiat, lengkap dengan zat dan nutrien yang diperlukan..jadi bagi Adaa, Adaa amalkan Vitamin E Shaklee..

 Apa bezanya vitamin E shaklee dengan yang lain dipasaran? Bezanya, Vitamin E Shaklee dilengkapi dengan selenium, original lagi.

One softgel capsule provides:

  • 400 IU of naturally sourced vitamin E
  • 10 mcg of selenium to complement the activity of vitamin E
Ramai orang kata vitamin E ni mahal..mahal ke? Labur duit sikit tapi berganda2 berbaloinye dik nun oiii..
I’m a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s