ALFALFA · HERBLAX

MULUT BERBAU? badan busuk? erk..

Pernah tak jumpa dengan orang yang mulutnya berbau? atau pun badan berbau.. huhuhu azab seksanya..takkan nak bercakap tak hadap orang kan..atau mungkin diri sendiri yang mengalami masalah mulut dan badan berbau? ups! macam mana nk buat ni? muka dah lawa, kulit dah gebu, pinggang dah ramping, or maybe badan dah macho tapi berbau pulak..aiii..huih kurang lah wang hantaran esok hihihi yang dah berpasangan tuh, kan segan kalo kene tegur dgn pasangan..hukhuk MALU..macam mana nak hindari nih?

first, kene tau dulu punca mulut dan badan kita berbau ye..
Pernah tak terfikir tentang toksin? Ala..kan selalu kita dengar product2 untuk nyah toksin atau detox..ha..ingat dah? Tahu tak kebanyakan penyakit berpunca dari dalaman kita? ‘Rumah penyakit ialah perut’ jadi segala macam penyakit asalnya dari dalam badan kita sendiri, dari pemakanan kita..we are what we eat..sebab tu kene pastikan apa yang kita makan, dapat memberi zat terbaik buat diri kita dan bukan berkumpul sebagai toksin yang menjadi permulaan kepada pelbagai penyakit..So, jom jenguk tinjau sket pasal toksin ni..

credit

Apakah itu toksin?

Toksin adalah bahan kimia atau racun berbahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel badan.
Ia adalah hampir mustahil untuk anda mengelakkan daripada toksin kerana ia berada di mana-mana sahaja – dalam udara yang kita sedut, makanan dan minuman. Anda juga terdedah kepada toksin dalaman, sisa metabolik yang dihasilkan dalam badan disebabkan tekanan hidup dan cara pemakanan yang tidak seimbang.


Simptom-simptom toksin berlebihan

  1. Sering keletihan, kurang bertenaga, sakit kepala ,mulut berbau , bau badan
  2. Insomnia (masalah tidur), Mata gelap , Mata merah
  3. Daya ingatan dan tumpuan yang lemah, Rasa cemas
  4. Alahan, Masalah sinus, Sistem imun yang lemah
  5. Masalah sistem pencernaan – sembelit, kembung perut
  6. Masalah sendi – lenguh lenguh badan
  7. Masalah kulit – jerawat, eczema
  8. Selulit, Kenaikan berat badan, Tanda-tanda penuaan awal (tidakkkk!!!)
  9. Kajian sains telah menghubungkaitkan toksin alam sekitar dengan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser, masalah reproduksi, penyakit jantung, asma dan penyakit Alzheimer.
Tanda tanda lain 
  1. seseorang yang mempunyai toksin berlebihan dalam badan akan berasa letih tanpa sebarang sebab, susah bangun tidur dan bahagian keliling mata gelap.
  2. Bahagian-bahagian tertentu di permukaan kulit seperti di bahagian bawah lengah, celah paha dan sebagainya juga akan kelihatan gelap daripada warna asal kulit.
  3. Banyak angin, alahan, inflamasi pada sendi, sinus, berat badan meningkat, kehadiran selulit, masalah jerawat dan banyak lagi.

Punca- punca toksin 

  1. apabila sisa makanan yang tidak dicerna sepenuhnya
  2. pemakanan ubat-ubatan kimia
  3. merokok
  4. pengambilan minuman keras 
  5. pemakanan yang tidak seimbang
Kaedah penyingkiran toksin secara semula jadi

  1. makan makanan yang kaya dengan fiber( betul3)
  2. cuci dan jaga hati melalui minum teh hijau
  3. ambil Vitamin C(Vitamin C Shaklee best!)
  4. minum sekurang kurangnya 8 gelas air putih sehari( mcm yang selalu Adaa pesan drink 2-3L perday)
  5. breathe deeply
  6. hot shower 5 minit( bestnyee)
  7. sauna
  8. Exercise ( buat kerja umah ngan kejar anak kira tak?)
Toksin mempengaruhi emosi

Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa jika seseorang mengalami toksin berlebihan dalam badan ia bukan hanya melibatkan fungsi anatomi tubuh tetapi emosi juga. Individu akan :

  1. Individu yang kerap marah-marah
  2. emosional (ups! mcm btol jeee)
  3. sering tidak tenang
  4. tidak boleh duduk diam, degil, tidak yakin dengan kebersihan dan kelam kabut sekiranya  lymphatic system (sistem limfa) tidak berfungsi sepatutnya

———————————————————————————————–
huih, besar pengaruh toksin ni..macam yang disebut tadi, air mesti minum banyak, sekurang2 nya 2-3L perday, fiber kena mencukupi..kalau mampu makan 5 jenis sayur yang berlainan warna, buah2an setiap hari teruskan lah, but I doubt kita mampu kan..jgn kan 5, 1 pon belum tentu, setakat dua tiga helai tak kira ye..
Apa yang Adaa boleh cadangkan, ambil lah Alfalfa/Fiber/herblax untuk detoxification ye..

Adaa dah jatuh cinta dengan Fiber hehe anda?

I’m a Shaklee Independent Distributor

 

Teras Jernang Bangi

 

HP No. =017-9329859

 

Email = adaanoor@ymail.com

 

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

One thought on “MULUT BERBAU? badan busuk? erk..

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s