B COMPLEX · CAROTOMAX · OMEGA GUARD · VITAMIN C · VITAMIN E COMPLEX · ZINC

Vitamin Gap Test


Bagi yang tak sure nak kene ambil vitamin ke tak..ha ni satu test ringkas untuk anda..tak susah pon, confirm boleh jawab..ekkk jangan ngelat ye…hehe ni siap ade contoh jawapan lagi ni hehe
 
Vitamin Gap Test1. Do you drink 3 glasses of low fat milk every day?


~Hmm…tak suka susu lah…
2. Do you eat high fiber cereal or whole wheat bread every day?


~Nop.
3. Do you eat fish at least twice a week?


~Seminggu sekali je kot..Selalu makan ayam jer.
4. Do you eat 4 servings of green/yellow/red vegetables everyday?


~ Im karnivor okay…Vege?Yeksss…
5. Do you eat 2 servings of fruit everyday?


~ Malas nak kupas buah lah..
6. Do you limit fats, sweets and alcohol?


~Limit fats yes… Limit sweets..Hmm..baru je beli banyak-banyak coklat kat Labuan..Alcohol?Haram tu…
7. Do you maintain desirable weight without peridiotic dieting?


~Berat maintain..hehe
If you answered

NO to any of these questions, you may have one of these gaps:
Vitamin A, Vitamin C, B-Complex, Vitamin E, Beta Carotene, Selenium, Iron, Zinc, Calcium,Magnesium,Omega-3 (EPA) and Fiber.
Wah….sah-sah saya perlu supplement…Dengan Set Breastfeeding Shaklee dan tambahan beberapa supplement lain ‘kekurangan’ yang saya perlukan tu dah dipenuhi..So tak risau lagi 🙂

Bila makan vitamin semasa menyusu; kita bukan bercerita tentang kualiti.. sebab susuibu memang berkualiti. Namun kita bercerita tentang nutrisi. Kesannya pada pertumbuhan dan pembesaran anak dengan ideal adalah misi terbaik!

credit : kak Norita Mohd Idris

———————————————————————————————-
ha mcm mane? lulus ke fail? hehe Adaa dulu fail, skang dah lulus hihi at least dlm process..hanya anda yang boleh menilai keperluan diri anda..hargai kesihatan anda ye. Allah pinjamkan kita jasad ni bukan untuk diabaikan, jadi hargai pemberian Allah..better late than never right..show ur effort, then health will follow 🙂

 

I’m a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s