ALFALFA · B COMPLEX · ESP · MEALSHAKE · TESTIMONIAL · VITAMIN C · ZINC

Testimonial: Pengalaman Pn Wan Su hamil dan berpantang dengan Shaklee~~BEST!

Dengan mood yang excited Adaa nak mula bercerita ni hehe tadi terbaca testimonial Pn Wan Su tentang bagaimana dia jatuh chenta dengan Shaklee ni..(akan dishare dibawah,sabarrr)..bukan apa..Adaa tersengih baca sbb Adaa dah penah rasa..been there, done that, felt it! Mmg lah, kalo bersalin yang paling mengerikan adalah bab nak baik  luka..uih ngerinye Tuhan saja yang tahu, tambah2 yang c-sec kan..huhu Adaa bersalin dua2 secara normal, jadi x tahu bagaimana sakit kene operate tapi kakak Adaa, Pn Aidamy and biras Pn Fazlina dua2 bersalin c-sec..According to my sis mmg sakit n Adaa mmg tahu sakit tp tahap kesakitan tuh x tau nk gambar kan lah hehe 
Adam di saat ibu tgh dlm labour room
Kali ni bukan nak cite pasal Adaa ye..Adaanye kat sini.. cuma bila baca kata2 Pn Wan Su ni mmg Adaa ckp to myself  ‘ha ah lah, betul sgt’ betulll mmg puas hati jom baca:
credit to kak cery
 
Beliau hanya mula mencuba ketika hamil anak ketiga.. dan sampaila berpantang sambung mkn…Jadi menurut kata beliau.. mmg berbeza jika nak dibandingkan dgn kelahiran yg dulu2… Wahh.. suke benar dia.. daripada YM dgn dia.. dan bile tgk gbr mukenye … mmg bersih dari jerawat2 ni… dan katanya hasil konsisten minum ESP sepanjang hamil.. anaknya bebas dari kulit sensitif… besttt (teringat saya kulit Faiz time baru lahir dulu..gebu mulus..)...cuba tgk gbr kat bwh gbr baby Wan tu.. cantikkan kulit dia… iiee gerammm…jadi Puan2 rajin2 minum ESP yerr..
 
okey cukup2..sebenarnya panjang YM saya dgn dia.. tapi yg tu takyahlah share kan.. sy sekadar share cerita beliau yg dipetk dari blognya.. mari baca..
____________________________
 
“………………………bila diingatkan balik saat2 yang aku lalui waktu pantang yang amat mencabar dulu…aduiii mmg terasa ngeri…bersalin anak pertama..jahitan lambat baik…dia punya sakit tu kan…sampai bila org lalu sebelah kite pon terasa ngilu je..sampaikan org tepuk peha kite pon akan rasa sakit ya amat…rasa nak buat penghadang je kat tempat duduk tu..jgn kasik org mai dekat..
anak kedua pun mcm tu…masih ngan problem jahitan…sakit giler...tp kali ni lagi sadis..bila masuk hari ke 30 tu…benang dah reput…tp tempat jahitan masih membengkak…bila jalan macam org baru beranak..owhhh mengingatkan sumer ni..mmg tak bleh jd…aku kena buat sesuatu biar kejadian2 dulu tak berulang..
so bila aku ngandung anak ketiga ni…seawal mengandung aku amek supplement shaklee...bila dah hampir nak bersalin,..aku mencari2..apa yg patut aku consume supaya cepat baik..apa jua saranan kawan2 yg aku rasa elok..aku amalkan..antara petua yg paling aku carik…cemana nak cepat baik luka jahitan episiotomy tuu…haa ni tips macam mana nak luka jahitan cepat baik..haa petua nya rendam luka jahitan tu ngan air garam..lps tu guna hair dryer dan keringkan tempat luka tu…buat laa tiap kali p buang air kecik…pastikan selalu tukar pad biar sentiasa kering..mmg cepat baik lukanya..10 hari je dah baik..tq pd officemate aku lynn yg bagi petua ni..ohhh satu lagi aku sapu tempat luka jahitan tu dengan jeli gamat healin nama dia lukano..mmg superb…punyelah susah nak dpt gel tu..sebab kata stokist..itu barang panas..lariss la tu maksud dia..carik2 punye carik kat beberapa stokis sumer abis..aku guna en google..rupanya ada jual kat klinik kat taman kosas..dekat je ngan umah.tu pon tinggal satu..
dari segi makanan pon sama..pendek kata..apa saja org kata elok aku sanggup buat..dan beli..melabur sikit tak pe…janji aku tak terseksa menanggung sakit waktu pantang..susah wehh..mana nak jaga anak lagi..mana badan kite tak sihat lagi..pendek citer..bersalin kalini..aku syukur sgt sbb badan terasa cergas..sihat dan bertenaga…
syukurlah pada Allah...kerana mengurniakan aku kesihatan yg baik waktu aku berpantang kali ni..apapun kite kena laa usaha…jgn kedekut utk invest $$ untuk makanan kesihatan…sebab health is wealth…suka ngan motto dr nordin darus ni..if you think wellness products are expensive..try illness..tp aku rasa shaklee ni tak la mahal sgt..sekali beli mcm mahal..tp kalo dibahagikan tiap2 bulan tu...tak byk..sebab satu set ni..boleh tahan 4 bulan..

bukan nak iklan..sebab aku bukan penjual supplement ni..sekadar nak berkongsi kebaikan…ni le yg aku dok telan hari2..terselit satu nutrilite amway calcium..sebab ari tu kehabisan ostometrix so aku kirim ngan jiran..apa pon sumer supplement ni..
satu pelaburan yg berbaloii-baloii..ibu dan baby dapat manfaat darinye..
aku amek full set shaklee untuk lepas berpantang.lps tengok testimoni ibu2 lain yg mengujakan…hasilnya ianya juga berkesan utk aku ..lps beranak..muka tak pucat…badan rasa kuat..luka jahitan cepat baik…haa ini lagi satu yg bestt dan penting susu pon byk.….lagi satu..haa ada lagi tu...tetiba je aku rasa kulit aku cantekk..haa cantekk laa pd aku..
.memandangkan dulu kulit aku selalu berjerawat..tp sejak preggy…sampai laa skrg..kulit muka aku sekali pon tak naik jerawat..heran..tp aku rasa sebab protein yg aku amek ni la...kulit baby pon tak sensitif..tak de ruam2…aku rasa sapa yg preggy atau akan melahirkan anak..elok laa amek supplement…brand mana2 pon boleh..tp dah tau supplement hat ni elok..wat apa susah2 nak cuba try n error supplement lain yg belum tentu baik….kans…. more stori here
———————————————————————————————————–
I’m a Shaklee Independent Distributor

Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Advertisements

One thought on “Testimonial: Pengalaman Pn Wan Su hamil dan berpantang dengan Shaklee~~BEST!

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s