CINCH · KURUS · LECITHIN

Weight management: Siapa nak kurus secara sihat? Ikuti program dari Shaklee~~

 Seminggu dua ni ramai yang bertanya ttg product utk buang lemak lah, kuruskan badan lah, kempiskan perutlah..sampaikan Fiber+Cinch+Lecithin dah jadi hottt! Maklum le, raya2 ni makan punyelah selera kan? Kalo bulan puasa turun 5 kg sebulan, lepas raya leh naik 6kg seminggu ..hihi haa camno tu?  So hari ni Adaa nk share ways to lose weight dgn cara yang sihat sbb Shaklee ni 100% natural n safe ok..jom tgk!

Basically ada dua program:

1) Body Perfector Program

2)Shape-up Program

Body Perfector Program

Sebuah program untuk mereka yang terlalu sibuk hingga tak terjaga makan minum. Mereka yang tak mendapat makanan sihat dalam diet sehari-hari… Mereka yang tak makan secara teratur… Mereka yang selalu travel dan sukar untuk mendapatkan makanan pada masa-masa yang tetap. Ye lah, kadang2 bila terlalu sibuk, seseorang itu cenderung untuk mengambil makanan rapu, makanan segera dan sebagainya… yang mengandungi kalori dan lemak yang tinggi. Ia samada menjadikan seseorang itu terlalu kurus atau gemuk.
Jadi, bagi mengekalkan berat badan ideal, Shaklee mengesyorkan produk di bawah:
cinch shaklee

Cinch Shake Mix adalah makanan gantian segera untuk mereka yang sibuk dan tak ada masa nak menjaga pemakanan. Ia mengandungi serat yang tinggi dan membantu untuk rasa kenyang. Bukan itu saja, ia mengandungi nutrisi yang lengkap untuk menjaga kesihatan.

Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot. Pendekata, berat dengan otot bukan berat dengan lemak.

Shape-Up Program

Shape-Up Program adalah untuk mereka yang mahu menguruskan badan, dan membuang lemak yang berlebihan dalam badan. Kebaikan program ini ialah ia menjadikan badan lebih ramping dan langsing, lebih bertenaga, lebih berkeyakinan dan meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.
Produk untuk Shape Up Program terdiri daripada:

cinch shake mixCinch Shake Mix
cinch teaCinch Energy Tea Mix
fiber planFiber Plan Unflavoured
lecithin shakleeLecithin

Walau bagaimanapun, anda tak semestinya mengikuti program di atas dalam proses penurunan berat badan boleh ikut kesesuaian ye..

Istimewanya Shaklee kerana anda boleh memilih mengikut keperluan dan budget. Tak perlu nak berhabis semua benda untuk mendapatkan bentuk badan yang diidamkan. Malah, jika anda mahu menjalankan ‘diet’ dengan cara mengurangkan pengambilan makanan (terutama kalori dan lemak), anda boleh dengan hanya mengambil Vitalea (multivitamin dan mineral) sebagai menyokong keperluan nutrisi harian.

Walau bagaimanapun, anda haruslah terus mengikuti konsep yang betul untuk menguruskan badan… misalnya menjaga pemakanan dan melakukan senaman. Shaklee bukan produk ajaib yang menjadikan anda kurus dalam sekelip mata. Ia bertindak dengan begitu halus dengan tubuh badan anda, dan anda haruslah menyokongnya dengan melakukan aktiviti-aktiviti yang sepatutnya.

credit to Mommy Lyna

Mcm kata Mommy Lina, tak perlu ambil semua..boleh pilih mengikut kesesuaian tubuh sendiri dan yg paling penting budget anda..Jgn lah sbb nak cantik/sihat, sampai bergolok gadai kan hehe
Sekiranya anda ingin cuba tapi tak tahu yang mana sesuai, ha..saya ada ni bersedia nak bagi consultation secara FOC ..so jom sama2 sehat dan cantik!
Nak tau ttg Lecithin, Cinch,Fiber and testimonial? klik aje 🙂

 

I’m a Shaklee Independent Distributor
Teras Jernang Bangi
HP No. =017-9329859
Email = adaanoor@ymail.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Advertisements

Sudi-sudilah memberi komen positif ye dan jangan lupa 'share' jika anda rasa ianya berguna , tQ

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s