#THROWBACK: SALAM 1 RAMADHAN~

Alhamdulillah..masih dipanjangkan usia sempat sekali lagi bertemu ramadhan kali ni..Bulan Ramadhan ni bulan yang amat dinantikan semua..bulan yang penuh dengan kebaikan..bayangkan jika setiap bulan adalah bulan Ramadhan..pasti dunia ni aman tenteram kan :D

ramadhan 2

Bila bicara soal ramadhan ni, yang paling mengimbau kenangan pastinya ketika bersama keluarga..Bulan nilah semua nak berkumpul, iftar bersama-sama ye tak? Maklum lah..setahun sekali..

Selalunya bulan ramadhan ni Umi lah yang sibuk..biasalah ibu-ibu kan..kena fikir menu sahur, menu berbuka, persediaan raya..walaupun sekadar lauk ‘tunjuk’ kat bazaar ramadhan, tetap kena fikir ye tak? heheh

Adaa rasa ramadhan adaa, tak banyak pun dirumah..umur 13 dah masuk asrama..5 tahun puasa kat situ je kan..lepas tu di Kolej Mara Banting pulak..puasa situ pulak 2 tahun..lepas tu terbang ke Belfast pulak 4 tahun..jangankan puasa, raya pun kat sana huhu..adaa sempat berpuasa dengan Umi rasanya 1 kali je kot sebelum Umi meninggal..lepas tu dah berpuasa dengan suami pulak..yang Adaa ingat, umi selalu bekalkan serunding..senang katanya..kalau tak sempat masak, bangun sahur tu ngap aje dengan nasik :D Umi, sekarang adik dah bukak bisnes jual serunding jugak ..tak sempat Umi merasa :(

Waktu di perantauan, ramadhan adalah sesuatu yang adaa sangat suka..merasai suasana berbeza dengan Malaysia..sahur dah lah lewat, berbuka awal pulak tu hehe selalunya berbuka dalam kelas jer..kalau maghrib pukul 4 lebih, kelas pulak sampai kul 5..standby ajalah kurma dalam beg. Balik rumah baru makan..kalau tak, terus aje ke Belfast Islamic center BIC untuk berbuka..sedap tau nasik orang arab masak hehe..langsung solat dan terawikh kat situ..pastu kalau ade lauk lebih, tapau untuk sahur esok :P kata bujang-bujangan kan.. hehe

#throwback

#throwback

Petang-petang pasti ada tadarus bersama housemate..target khatam dalam 1 bulan..hai indahnya zaman dolu-dolu kan..

Sekarang, ramadhan lebih padat. Sekarang dah jadi ibu anak 3 segalanya agak terbatas..tapi adaa tertarik dengan 1 status sahabat adaa semalam ni fb..katanya..ibu-ibu sekalian, janganlah kita rasa ketinggalan atau kekurangan dalam mengerjakan ibadah bulan ramadhan ni dek kekangan kerja dan anak-anak..bersabarlah, kerana menjaga anak-anak dan menguruskan rumah tangga juga satu ibadah..

Ye, jangan kita terlalu kecewa..tak dapat tarawikh, tak dapat mengaji lama-lama..kejap kang anak nangeslah, anak panjat belakang lah..macam-macam..sebaliknya, buat semampunya sebab Allah Maha Mengetahui sejauh mana kesungguhan kita. InsyaAllah..setiap apa juga perbuatan kita yang dimulai dengan Bismillah, akan dikira sebagai ibadah..

“Setiap perkara / kerja baik yang tidak di’AWALI’ (didasari) dengan Bismillah (dengan nama Allah) maka ia adalah terputus (tidak diterima).” – Hadis riwayat Abu Daud, Ibnu Majah & al-Nasaie daripada Abu Hurairah r.a.

Jadi, jangan lupa dasari setiap perbuatan kita dengan Bismillah ye..moga Ramadhan kali ni menjadikan diri kita hamba Allah dan insan yang lebih baik..

Salam 1 ramadhan..

SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE 2014/2015

5-7 Jun yang lepas Adaa berpeluang untuk menghadiri Shaklee national conference yang diadakan di Palace of The Golden Horses Hotel dan MIECC. Alhamdulillah semuanya ditanggung 100% oleh shaklee :D Bukan semua layak untuk menginap disana..bagi yang berjaya, kami diberikan penginapan dan aktiviti yang menarik oleh Shaklee sepanjang 3 hari berada disana. Dan seperti biasa, kami diberikan pelbagai kejutan dan hadiah :D dah tiap-tiap tahun pun masih ‘terkejut’ juga tau. Shaklee menawarkan 2 jenis trip iaitu national dan international. Tahun ni national trip di Palace of The Golden Horses dan sekitar Kuala Lumpur, manakala untuk trip international pula nanti, tahun ni semua yang layak akan diterbangkan ke ITALI!! best kan? haruslaaaa sampai-sampai aje disana untuk pendaftaran, kami disambut dengan meriah..siap ada kalungan bunga tau..ala hawaii gitu..bergambar, register dan setelah selesai urusan untuk ‘check-in’, barulah menuju ke Grand Ballroom untuk makan tengah hari..alhamdulillah..kenyang!

PENDAFTARAN

PENDAFTARAN

SANTAP DULU

SANTAP DULU

Kemudian barulah mengikuti trip sekitar Kuala Lumpur yang diatur dan ditanggung sepenuhnya oleh shaklee..reward diri gitu..gambar takde hehe Hari kedua dan ketiga bermula majlis penyampaian hadiah untuk penerima anugerah..kali ini dibuat di MIECC dan sangat meriah!! ini adaa kongsikan gambar sekitar 2 hari disana.

macam-macam ada..selain majlis anugerah, adaa persembahan dari ratu rock negara, ELLA! hehe diluar dewan ada demonstrasi produk, pemeriksaan kesihatan percuma, konsultasi percuma bersama nutritionist shaklee, pelbagai jualan barangan shaklee yang limited edition..jamuan produk shaklee percuma..nak minum apa..cuba aja..memang terbaik!!

photo_2015-06-11_07-02-27

BERSAMA RAKAN SEKAPAL

BERSAMA RAKAN SEKAPAL

photo_2015-06-11_07-34-27

BERSAMA GAMBAR ‘MAMA’ *agak skema posingku..seremm dengan mama kot!

photo_2015-06-11_07-34-31

INSYAALLAH VERY SOON TO BE ..

photo_2015-06-11_07-34-36

SEKITAR MAJESTIC DINNER *gelap sangat tak nampak nak bergambar :D

malam ‘MAJECTIC DINNER’ ni kami dikehendaki memakai baju ala-ala majestic gitu..dan ramai yang datang dengan pakaian raja china lah, melayu lah, english lah..sangat cantik..sayangnya adaa tak dapat nak ambil gambar..gelap sangat hehe.. Dan hari bersama shaklee takkan lengkap tanpa hadiah-hadiah kejutan dan anugerah..syukur..

photo_2015-06-11_07-02-39

HADIAH YANG TIDAK TERNILAI *dari saat tiba hingga check-out..tak putus-putus hadiah..

photo_2015-06-11_07-02-21

SATU LAGI KEBANGGAANKU..

photo_2015-06-11_07-13-03

SEKALI LAGI TAHUN INI

KOLEKSI TERKINI

KOLEKSI TERKINI

Alhamdulillah..saat yang indah..moga tahun depan berjumpa lagi dengan 1001 kegembiraan lagi!

Tahun ini bukan adaa dan suami sahaja yang menerima anugerah, tetapi anak2 dibawah empayar adaa juga turut menerima anugerah. Tahun ini 3 4 orang layak tapi tidak dapat hadir..takpa..lain kali kita naik stage sama2 ok? kita naik ramai-ramai! hehee

InsyaAllah..segala yang dapat pada hari ini semua orang boleh dapat benda yang sama, malah lebih lagi..janji, kita usaha..kejayaan akan datang..itu hukum alam kan?

Jujur, adaa bersyukur ditemukan dengan shaklee, bisnes yang membolehkan adaa tetap bersama anak-anak dan suami, tiada kekangan waktu bercuti, dan boleh beroperasi dimana-mana selagi ada internet, tiada had masa, 24/7 syukur ..tak pernah terjangka jalan hidup akan kesini..moga Allah kurniakan adaa dan semua empayar adaa kesabaran, kesungguhan dalam membantu semua orang lebih sedar tentang kepentingan kesihatan sambil menjana ekonomi keluarga…insyaAllahJom, ingin bersama adaa menuju puncak?! jom!

LOGO 1.1

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::