VIVIX MELEGAKAN SAKIT SENDI

Selalunya adaa bercerita tentang VIVIX dan kecantikan kulit, kelangsingan, diabetes, asma dan banyak lagi tetapi ramai yang orang belum tahu, kebanyakan pelanggan adaa menggunakan dan mengamalkan vivix untuk slip disc, arthritis, dan sakit sendi.

sebelum adaa bercerita lebih, jom tengok testimonial ini dahulu.

 

TESTIMONIAL VIVIX

TESTIMONIAL VIVIX

Ini adalah antara testimonial penggunaan vivix untuk mengatasi masalah sakit sendi dan ini pula adalah antara sakit sendi yang biasa kita tengok

SAKIT SENDI

SAKIT SENDI

Bagaimana VIVIX mengatasi sakit sendi?

VIVIX dirumus daripada 4 bahan utama iaitu

1)Polygonum Cuspidatum

Sumber yang unggul bagi Resveratrol
•Akarnya (“He Sho Wu”) kaya dengan kandungan resveratrol
•Digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China & Japan selama lebih 100 tahun
•100% semulajadi
•Min. 98% tulen
•100% bebas emodin = Selamat dan Mudah diterima oleh tubuh

2)Anggur Muscadine

muscadines-sm

  • Lebih Kromosom : 20 berbanding19 kromosom dalam anggur biasa- Membantu melanjutan usia
  • Kuasa Antioksidan- 40 X lebih tinggi
  • Polifenol yang penting dalam Anggur Muscadine : Elagik Asid, OPCs (oligomerik proanthocyanidins) & Kuercetin
  • anti-kanser, antioksidan, anti-inflamasi
     

Kebaikan Polifenol Anggur Muscadine

  • Anti-kanser
  • Menyokong kesihatan sendi
  • Mengurangkan kedutan
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Mengurangkan komplikasi diabetes
  • Mengurangkan risiko bronkitis & penyakit lelah

3)Elderberi Eropah

elderberry

 

Beri ini mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, bersifat anti radang, kaya dengan Vitamin A, B dan C serta nutrien asli seperti asid, asid amino, caratenoid, tannin, dan rutin.

ia juga membantu menguatkan sistem imun, melawan jangkitan virus, merendahkan kolesterol dan memberi kesihatan kardiovaskular selain daripada mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4)Lobak Ungu

purple carrot

Mengandungi polifenol Anthocianin yang amat berkuasa untuk:

  • Antioksidan
  • Anti-inflamasi
  • Agen Anti-bakteria
  • Mengurangkan kolesterol Kebaikan kesihatan
  • Meningkatkan fungsi imun
  • Meningkatkan penglihatan visual
  • Antibiotik semulajadi
  • Melindungi daripada penyakit jantung

 

 

itu manfaat secara general..dalam 4 ramuan utama vivix ini, 3 daripadanya mempunyai sifat anti radang yang kuat iaitu PURPLE CARROT, ELDERBERRY & MUSCADINE GRAPE

PURPLE CARROT– ia adalah sumber terbaik VITAMIN A, dan mengandungi fitokimia termasuklah caratenoids.

Ia juga mengandungi ANTHOCYANINS, sejenis antioksidan yang mustajab. Anthocyanins  inilah yang memberikan warna merah menyala, biru dan ungu pada buah-buahan, dan sayur-sayuran. Dalam lobak ungu atau purple carrot ini, anthocyanins bertindak sebagai antioksidan yang kuat dan tinggi. Kajian terkini menunjukkan bahan ini mempamerkan banyak aktiviti biologi seperti antioksidan, anti radang, anti microbial dan anti-carcinogen. Sifat antiradang inilah yang banyak membantu dalam memulihkan sakit sendi. 

ELDERBERRY–  Seperti juga lobak ungu, beri ini juga mempunyai kandungan ANTHOCYANINS yang sangat tinggi. ia bukan sahaja bertindak sebagai antiradang tetapi juga dapat megurangkan simptom flu, sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selesema dan influenza.

sebab itulah vivix mampu mengurangkan sakit sendi :D Bayangkan, dari 4 bahan utama, 3 daripadanya mempunyai sifat anti radang yang sangat kuat. Jadi tak hairanlah kalau dengan pengambilan selama 2 minggu sahaja mampu mengurangkan sakit sendi dan arthritis kan?

OFFER

ingin rebut tawaran hebat ni? jom!

Untuk mendapatkan promosi JULAI 2015  boleh hubungi adaa ye. Untuk pembelian VIVIX tanpa promosi menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus :D (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian, info membership dan potongan harga untuk ahli, atau sebarang persoalan boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

MINYAK IKAN: CARA ALTERNATIF MERAWAT ASMA

Adaa tak pernah sangka minyak ikan (fish oil) sebenarnya sbgt bnyk manfaat..untuk ibu menyusu, ibu hami, ibu berpantang, orang yang menajaga badan, turunkan kolesterol, bakar lemak,  radang sendi aka sakit urat hehe dan macam-macam lah..ingatkan dulu untuk minda je..rupanya terlalu banyak kajian telah dibuat dan khasiat minyak ikan ni memang terbukti sangat bagus utk semua peringkat umur.

Zaman sekarang ni dengan habuk yang penuh diruang udara, pastu pulak kita duk dalam aircond..cuaca kat luar pulak kejap panas membahang, kejap sejuk mcm salji..memang tak membantu lah..huhu ape lagi untuk pengidap asma..huhhu

Kalau kanak-kanak lagilah, kecik2 dah pegang inhaler tu kan..huhu sian..nak diberi ubat pon sebenarnye tak berapa elok terutama untuk kanak-kanak..tapi kalau dah terpaksa nak buat mcm mana kan..

Tapi bagi yang ingin mencuba cara lain yang tiada kesan sampingan, mungkin boleh cuba pengambilan minyak ikan..jom adaa share sikit info dan kajian berkenaan hal ni.

Omega-3 is a natural fatty acid found in our diets but typically we do not eat enough omega-3 to experience the full health benefits. For this reason, many pediatricians are recommending omega-3 supplementation for children, especially children with asthma complications.

One of the most profound properties of omega-3 is the ability of the fish oil to fight inflammation and even prevent inflammation in the brain and through the nervous system. In doing so, the body’s’ response to disease and illnesses is not as severe and often children with asthma risks will find they experience fewer asthma attacks and complications with allergies, including eye twitching, are also reduced.

If your child’s pediatrician approves the use of omega-3, always be sure to utilize the supplement in liquid form as this provides the best way in which a child can digest the fish oil. Asthma, while not entirely preventable, can be managed more effectively with diet and naturally supplements. here

 

A 2003 study published by the University in the American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine titled, “Fish Oil Supplementation Reduces Severity of Exercise-Induced Bronchoconstriction in Elite Athletes,” followed 10 elite athletes with exercise induced asthma symptoms and 10 with no symptoms. All of the athletes in the study received either fish oil capsules (3.2 g EPA, 2.2g DHA) or placebo capsules daily for three weeks. The fish oil diet significantly improved post-exercise lung function and levels of inflammation for the athletes with exercise-induced asthma symptoms.

Researchers concluded that fish oil supplementation helps elite athletes who have exercise-induced asthma symptoms by deducing narrowing of airways and inflammation, therefore lower the need to use medications.

Indiana University researchers who concluded that fish oil was helpful for elite athletes in 2003 now conclude their 2006 research by stating that fish oil supplementation may represent a potentially beneficial natural intervention for asthmatic subjects who have exercise-induced symptoms of asthma. Since approximately 90 percent of people with asthma do experience exercise-induced asthma symptoms, this research can help many people..

Bagi yang ingin mengetahui lebih lanjjut atau research mengenai keberkesanan fish oil dalam merawat asma ni, boleh refer link ini.

omega guard

Jadi, bagi yang ada asma atau ingin membantu sesiapa yang ada asma, mungkin boleh mencuba omega Shaklee..minyak ikan terbaik dengan 100% semulajadi dan tulen. tak percaya? boleh refer here utk video2 penyulingan berperingkat yang dijalankan diShaklee :)

Oh ya, bulan ni promo omega..bukan sahaja dapat harga murah, tp dapat FREE MEMBERSHIP  jugak..ha apa lagi, sebotol utk ibu, sebotol abah, sebotol anak..hehe

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::