8 FAKTA MENARIK TENTANG KOLAGEN

Ramai orang berpendapat kolagen sekadar untuk kecantikan kulit kan? Nak tegang, berseri, putih..tapi ramai yang tak tahu, kolagen ni lebih dari sekadar untuk kecantikan. Malah ianya SANGAT PENTING untuk kesihatan tau..

Pagi ni nak buat entry simple jer, 8 FAKTA MENARIK TENTANG KOLAGEN yang anda perlu tahu..taknak tahu rugi lah hehe

  1. KOLAGEN MEMBANTU KULIT KITA UNTUK KEKAL BERSERI DAN SEGAR KERANA HAMPIR 75% DARIPADA KULIT KITA ADALAH DARIPADA KOLAGEN

  2. 25% PROTEIN DALAM BADAN KITA ADALAH DARIPADA KOLAGEN

  3. KOLAGEN MEMBANTU MENGEKALKAN KEKUATAN RAMBUT, KUKU DAN GIGI

  4. KOLAGEN BANTU DALAM PROSES METABOLISMA LEMAK BADAN DAN MEMBANTU DALAM PEMBENTUKAN OTOT

  5. KOLAGEN MEMBANTU MENGURANGKAN RASA TIDAK SELESA, KESAKITAN DAN KEROSAKAN SENDI

  6. MEMBANTU MENGUATKAN SALUR DARAH DAN MENINGKATKAN ELASTIKSITI

  7. SANGAT PENTING BAGI MEMBANTU KELANCARAN PERGERAKAN TUBUH

  8. KOLAGEN BERTINDAK DENGAN LEBIH BAIK JIKA DIAMBIL BERSAMA VITAMIN C, JADI PASTIKAN ANDA MENGAMBIL KOLAGEN BERSAMA SEKURANG-KURANGNYA 60MG VITAMIN C ATAU JIKA ANDA MENGAMBIL VITAMIN C SUSTAINED RELEASE (vitamin C shaklee), AMBIL HINGGA 1000MG (1-2 TABLET).

dah tahu kan kepentingan kolagen dalam tubuh? ni baru 8, belum 80 lagi hehe jadi pastikan anda mengambil kolagen dalam diet harian anda kerana selepas umur kita mencecah 20-an, tubuh kita tidak lagi menghasilkan kolagen dan kolagen dalam badan akan menyusut..jadi kalau taknak kelihatan lebih tua dari usia, silalah ambil kolagen ye :D

Bulan ni Shaklee menawarkan promosi untuk kolagen, memang best. Selepas ni mulai JAN 2015, kemasukan kolagen shaklee akan terhenti seketika dalam 9-12 bulan, jadi nak bagi peluang korang semua buat stok, Shaklee bagilah BUY 3 FREE 1 bulan ni..siap dapat FREE MEMBERSHIP ok..untung berganda..siap yang dah ambil stok untuk setahun!

berbaloi ke kolagen shaklee ni? Senang cakap, yang terbaik setakat ini yang adaa pernah jumpa..nak tahu kelebihan SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni jom tengok SINI

DEC 2014: BUY 3 FREE 1

DEC 2014: BUY 3 FREE 1

BUY 6 FREE 1

BUY 6 FREE 1

BUY 2 GET 5% OFF

BUY 2 GET 5% OFF

Untuk mendapatkan promosi DECEMBER 2014 ini, boleh hubungi Adaa ya tetapi,

Untuk pembelian SHAKLEE COLLAGEN POWDER ini TANPA PROMOSI (sekotak atau lebih) atau pembelian VITAMIN C menggunakan DEBIT/CREDIT card anda,  anda boleh klik ESELL dan dapatkan secara terus :D (jika inginkan konsultasi percuma sebelum atau selepas pembelian boleh hubungi adaa ok? kita bincang dulu apa yang sesuai apa yang tak sesuai)

Untuk tutorial cara membeli secara online menggunakan ESELL klik SINI

esell

order now

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

:::

KENALI TANDA KEKURANGAN KOLAGEN~

Hari ni mode jatuh cinta lagi dengan kolagen shaklee..bangun pagi2, dah nampak update status kak cery mamafaiz pasal tanda kekurangan kolagen..aduhai..mmg betul kebanyakannya dah mula nampak pada diriku..apa lagi lepas dah 3 kali beranak kan..uih memang terasa sakit sendi nya dan tanda2 lain lah hehe

tanda kekurangan kolagen

 

Kita boleh cuba tak ambil kisah tapi kita tak dapat nak tipu mata kita ni kan..badan kita mula kekurangan kolagen bila usia semakin meningkat..dan ditambah pulak dengan faktor luaran, faktor melahirkan anak, faktor kesihatan, maka kolagen pun makin menyusut..dan cara terbaik untuk memulihkan keadaan tersebut ialah dengan pengambilan kolagen.

collagen-depletion-with-ageTengok tu, baru umur 40 tahun dah separuh hilangnye kolagen..aduhai..itu kalo takde faktor luaran..kalo ada..ha..ni umur belum pon cecah 3 series dah nampak tanda nya sana sini..sayangkan..badan nak pakai lama ni (dengan izin Allah)..

Adaa tak pernah guna sebarang kolagen sebelum ni sebab tak pernah tau kelebihan nya..tapi bila jumpa shaklee kolagen ni, dan dah cuba sendiri..memang jatuh cinta..memang terbaik lah!

kebaikan kolagen

 

Betul ke tidak kolagen ni berkesan, rasanya adaa takperlu jawab lah..tgk aje org yang membeli..terlalu ramai dan sentisa repeat order..bila time promo bulan ni lagilah..berkoyan koyan membeli..harga murah dari biasa, siapa taknak? yang best nya kalau dulu orang perempuan je yang suka nak ambil kolagen, sekarang lelaki pon tak ketinggalan sebab orang ramai dah mula faham, kolagen bukan shj untuk kecantikan tapi kesihatan dalaman..asas tubuh kita ialah protein, dan kolagen ialah protein terpenting.so kalo tak cukup kolagen ape jadi? u do the math!

Presentation1

 

malas dah nak cakap..hehe rasa sendiri lah ye..untung berganda lagi bulan ni

*nak pi bancuh kolagen

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

Apa kelebihan mengambil kolagen secara oral?

Collagen Powder Shaklee

Di pasaran sekarang berlambak orang jual kolagen, ade yg cucuk kolagen lah, ade yang bentuk pil, rumpai laut, serbuk..macam-macam..walau apa pun, hari ni nak fokus lebih pada pengambilan secara oral..pengambilan secara oral ni lebih berkesan ye kalau nak tau, dari cucuk2 tu semua huhu dan yang penting, kene cari yang 100% pure and natural..Jangan dengar kolagen tu murah, terus sambar tanpa memikirkan kesan kepada tubuh anda..kalau nak sihat dan cantik sekalipun pastikan kita pilih yang berkualiti.

Sama jugak mcm memilih ayam atau sayur..agak2 anda lah, kalau ayam yang hampir busuk tu lebih murah, dan yang segar ni mahal sikit, anda nak beli yang hampir busuk tadi ke? tak kan..bau pun dah tak selera..huhu sama juga ketika memilih supplement..walaupun ada sesetengah nye murah, tapi benarkan berkualiti? ha..kene jaga2 tu ye..setiap kali nk membeli sesuatu cuba bayangkan teori ayam busuk tadi heheh

Dah kuar topic lak ha..haha nak bgtahu apa kelebihan pengambilan kolagen secara oral ni? Bukan apa, sebab dah ramai yang beli Shaklee Collagen Powder dan kata sangat bagus..ha nak tau lah jugak bagus dari segi apa kan? so let’s read:

Arthritis

Taking oral collagen supplements helps alleviate some of the symptoms of arthritis, particularly rheumatoid arthritis, a type of chronic inflammatory condition that causes inflammation of your joints and surrounding tissues. According to ArthritisMD.com, people who suffer from chronic arthritis have lower levels of collagen in their joints due to the destruction of collagen caused by inflammation. Oral collagen supplementation helps prevent your immune system from destroying your body’s natural collagen. By having enough collagen in your body, you can alleviate joint pain and stiffness associated with arthritis. 

Skin Conditions

Oral collagen supplements help clear up your skin, reducing the appearance of acne, eczema, and even minor cuts and scars. Collagen is needed by your skin for the normal regeneration of healthy skin tissues, and taking collagen supplements can increase your body’s ability to build new skin cells. According to a 2002 article published in the “Journal of Pediatric Endocrinology and Metabolism,” short-term oral collagen supplementation is effective and safe for the treatment of severe acne in teenagers and adolescents. 

Aging

As you get older, your body produces less and less collagen, which not only increases your risk for developing various arthritic conditions, but it can also cause wrinkles and contribute to the visible signs of aging. Collagen supplements for aging typically come in a cream that is applied directly to your skin. However, a 2010 study published in the “Journal of Food Science” found that oral collagen supplementation improved the collagen content and appearance of skin in aged rats, which may have human considerations as well. 

collagen 3 001
Ha, itu dia ye, sekarang ni ramai sangat terdedah dengan arthritis, apatah lagi masalah kulit dan sesuatu yang pasti untuk kita semua iaitu penuaan..semakin kita tua, badan semakin lemah, kolagen semakin kurang dan kita terdedah kepada pelbagai kemungkinan ..jadi sebab itulah bagus untuk kita mulakan dari sekarang, supaya tubuh kita kekal sihat. Mcm kereta juga kita ni kene ade maintenance nya kan..jadi tak salah melabur untuk sesuatu yang berharga..Sakit ni bila datang, memang tak boleh nak buat apa dah..sebab itu ada pepatah yang mengatakan HEALTH IS WEALTH. well its true..cuma orang yang dah pernah merasa kehilangan nikmat sihat ni akan tahu sejauh mana pentingnya kesihatan kan..so? mau cuba?

collagen 5 001

Terlalu ramai customer yang mengakui kelebihan yang mereka dapat dari oral consumption of collagen ni..nak tahu? read here Nak dapatkan pada harga special, just pm me :D

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Shaklee Collagen Powder: Liang pori besar dan terbuka?

Adaa rasa ramai sangat yang mengalami masalah liang pori besar lah, terbuka lah..big pores ..memang mengganggu kan? tahu kenapa liang pori kita besar dan terbuka?

Punca liang membesar

Kehadiran liang besar akan menjadikan kulit wajah tampak kurang berseri sehingga ada kalanya menyebabkan seseorang itu terpaksa menggunakan bedak asas lebih tebal bagi menutupi masalah dihadapi.

Terdapat dua punca pembesaran saiz pori iaitu akibat pengumpulan peluh berlebihan atau sel mati dan pori yang kendur.

Pengumpulan peluh berlebihan atau sel mati sering berlaku di kalangan remaja dan dari Asia yang tinggal di dalam cuaca panas. Kebanyakannya memiliki kombinasi kulit berminyak pada zon T. Pori kendur pula berlaku apabila usia meningkat. Pori memerlukan struktur kolagen sihat bagi menyokong dindingnya dan membentuk pori yang kecil. Dinding pori disokong oleh dermis dan epidermis.

Apabila dermis kehilangan keanjalan, ia kehilangan sokongan fizikal yang menyebabkan kulit menjadi kendur dan diameter pori juga menjadi besar. Keadaan ini juga boleh berlaku pada cuaca panas serta pendedahan kepada matahari yang berterusan.

Bagi yang mempunyai kulit berminyak seperti Adaa ni, lazimnya liang pori lebih besar dan memang betul pun..dari dulu lagi dah perasan huhu..Ini kerana lebihan peluh yang keluar dari folikel tak dapat disingkirkan, lalu menajdikan liang pori membesar..

Punca liang pori membesar ni selain dari faktor kulit berminyak, perpeluhan, cuaca turut memainkan peranan..cuaca panas menyebabkan kulit lebih berminyak dan berpeluh kan? Ada juga yang disebabkan oleh faktor pemakanan, makanan yang tidak seimbang, berlemak..dan tak kurang juga dari faktor genetik. (adaa mempunyai kulit yang sebijik mcm arwah umi, berminyak dan pores sangat besar..dari jauh dah boleh nampak hehe). Lagi satu bagi wanita yang hamil dan menopause, perubahan hormon turut menyumbang kepada situasi ini ..(no wonder!)

Dan salah satu faktor yang paling penting ialah penuaan..makin kita berumur, jumlah kolagen dalam tubuh kita turut berkurangan secara drastik..dan sebab itulah, jika kita tidak mendapat bekalan kolagen yang secukupnya, kulit pun mula melendut atau sagging, struktur kulit lemah (menyebabkan pori terbuka dan kembang), kulit berkedut dan sbg nya..rambut pun gugur, kuku pun rapuh..huhu sebabnya hampir 80% badan kita adalah dari kolagen..even our kornea pon kolagen tau! Dengan cuaca tropika yang panas ni lagilah mempercepatkan penuaan dan kehilangan kolagen ..

Bolehkah kita mengecilkan liang pori?

Size liang pori kita sebenarnye bersesuaian dengan kelenjar minyak kita, jadi kalau kita kecilkan, minyak dan bakteria serta sel mati terperangkap, lebih menimbulkan masalah..Apa yang kita cuba lakukan adalah mengembalikan kepada size asal..sebab size itulah yang paling sesuai dengan kita, wajah kita dan sistem tubuh kita.

  1. Salah satu cara adalah dengan penjagaan kulit kita. Sentiasa mencuci muka dengan pembersih yang sesuai, tidak terdedah kepada pancaran matahari yang teruk, menyingkirkan bakteria, kekotoran dan lebihan minyak dimuka yang boleh menjadi penyebab kepada liang tersumbat. Tapi perlu diingat supaya kulit juga memerlukan lembapan, jadi jangan pula mencari pencuci muka yang membuang semua minyak sampai kulit terasa kering dan pedih!
  2. Cara kedua ialah memastikan kulit mendapat kolagen yang mencukupi, kekal hidrat. Kolagen sangat penting bagi memastikan sel2 lebih kukuh dan tegang. Dengan ini, penampilan kulit lebih baik dan tiada lagi liang pori yang besar dan mengembang!

MEMPERKENALKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER!

Shaklee mempunyai Collagen yang sangat hebat dan terkemuka. Dengan pengambilan yang konsisten, ini yang SCP dapat berikan untuk anda. Dengan saiz molekul yang kecil, SCP mampu menyerap dengan lebih effective dan memberikan kesan positive seawal 8 minggu penggunaan!

Jika anda lihat dalam gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300000 dalton) sangat besar dan sukar diserap oleh tubuh..bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan SCP, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (Penyerapan Unggul) Jadi tiada yang terbazir dan kesan nya akan dapat dirasai lebih cepat!

Tapi Adaa ade sebut tentang kepentingan mengekalkan kelembapan kulit kan, dengan SCP, ianya telah tersedia!

Apa fungsi setiap bahan dalam SCP?

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

Vitamin c: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Nak tahu lebih lanjut tentang SCP, bagaimana ia berfungsi, keistimewaan nya berbanding kolagen lain dipasaran, kesan kolagen selepas 8 minggu penggunaan, sila klik SCP

Dua tiga hari ni saja dah berapa orang bertanyakan tentang SCP ni..kenapa? Yelah selain dari keberkesanannya dan harga yang berpatutan, ada lagi..

Setiap kotak mengandungi 15 sachets untuk kegunaan selama 15 hari, kalau ambil 2 kotak, cukup untuk kegunaan sebulan, tapi jika ambil 3 kotak apa yang anda akan dapat?

  1. FREE MEMBERSHIP+MEMBERKIT (Worth RM75)
  2. OFF RM180 ON PRODUCT PRICE!
  3. OWN SHAKLEE ID
  4. ENTITLE TO GET CASH BONUS IN FOLLOWING MONTH (worth RM30++)
  5. OPPORTUNITY TO START BUSINESS WITH SHAKLEE (ur choice :D )

Banyak tau saving, kalau tambah lagi sikit je dah boleh dapat sekotak kolagen lagi..dan sebab tulah RAMAI yang grab this offer. Lepas ni bila dah ada ID sendiri, u can purchase any SHAKLEE PRODUCT at member price! ( i gotta say, lot cheaper than retail n totally worth it!)

Lagi satu, SCP ni bukan boleh minum je, buat masker pon bolehhhh…AWESOME!!

Sebelum Adaa tutup entry ni jom lihat slide ni ni ok ?

*click LIKE if u find this article interesting

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::