SET HAJI DAN UMRAH

SUPPLEMENT YANG SESUAI UNTUK JEMAAH HAJI/UMRAH

Pagi ni sempat membelek2 internet (belek tau haha) sebab tetiba teringat raya haji dah nak dekat..terfikir juga, mesti jemaah haji dah berlepas..rupenye memang ye pon..penerbangan pertama ogos hari tu lagi..ramai betul..dianggarkan lebih 30 ribu lebih yang pergi setiap tahun..itu quota untuk Malaysia lah..Bagi yang ada sedara mara atau ibu bapa yang bakal menunaikan Haji atau Umrah tahun ni boleh kot try2 bekalkan mereka dengan supplement untuk kekal bertenaga..semalam adaa dah cadangkan pakej atau pilihan yang sesuai..tapi hari ni nak bagitahu pulak kenapa adaa cadangkan supplement tertentu ni? jom tgk!

 

Antara produk yang ibu sarankan untuk jemaah umrah haji ialah beberapa pemakanan yang utama iaitu:

SET HAJI DAN UMRAH

SET HAJI DAN UMRAH

 

  1. Performance Drink-untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.

 

  1. B Complex- Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna , adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.

 

  1. Vitamin C- sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.

 

  1. Kalsium @ Ostematrix-Sesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.

 

5.Alfalfa – sangat digalakkan diambil oleh mereka yang mengidap penyakit kencing manis dan darah tinggi. Ianya baik untuk memastikan tubuh kita tidak mengandungi lebihan gula atau kolesterol yang boleh memudaratkan tubuh sepanjang mengerjakan ibadah haji dan umrah. Ianya berfungsi untuk menyerap dan membuang segala lebihan gula dan kolesterol dalam darah.

 

  1. Nutriferon- Sebagai perisai kesihatan. Ia bertindak sebagai immune booster atau meningkatkan sistem imunisasi anda. Jadi tidaklah senang diserang penyakit.

 

Ini pula testi dari kak cery:

 

terus terang sy ckp..nak mengerjakan umrah/haji ni mmg perlu kekuatan fizikal…malah org travel agent tu pun pesan suh bwk pesan bekalan2 ubat2..sbb dia kata kat sana farmasi tak sama dgn sini dan ubat kat sana mmg  lain skit…dan mak mertua sy pesan suh bwk ubat ..ubat sakit perut,sakit gigi,sakit mata,sakit kepala…segala sakit…ahaks…saya pun menurut perintah..tu pun p last minute gi watson..beli segala2 yg skit2 tu panadol,vicks,olchiit teack aun..bla bla… 

 

tapi honestly sy tak pakai pun tu sume..hehehe. dan saya bawak supplemen faveret saya.. PERFORMANCE DRINK &NUTRIFERON..dan bcomplex,vit C, ostematriz,zinc..sume is dalam 1 trial pek.(bekalan 2 minggu utk myself and my hubby)..sampai2 sana..mmg weather tak sama dgn sini..panasss terikkk…angin mcm wap panas kering…huhu…dan mmg perlu tenaga kekuatan fizikal…nak berjalan dari hotel ke masjid,,mengerjakan umrah…masa tidur kene kurangkan..kene lebih kat masjid… so makanan tambahan mmg perlu…ada gak geng2  yg terus mkn panadol bile sakit kepala.panadol?..oh no…saya takmahu rosakkan badan saya…. 

 

mcm saya..pagi dan petang mmg bancuh air zam2 dgn performance drink tu..bestt..jus oren pembekal tenaga..kalo dak mmg exhausted saya..bile minum tu..alhamdulillah…energy level maintain..malam pas magrib pun takla tersengguk2 mengaji…pastu kalao saya  rasa mcm flu or hidung berair tanda2 nak demam… sy telan nutriferon(yg ni bina antibodi), omega zinc vit C…mmgla bukan terus segar..sbb ni bukan panadol..tp 1-2 hari ..alhamdulillah back to normal… kire takdela sy terlantar sakit ke ape ke..Alhamdulillah sangat2…segar untuk 2 minggu..dan balik umrah takde cuti2 rileks lagi..takde sakit2 selsema or demam..esoknye terus masuk keje..siap settlekan biz lagi..rumah lagi….barulah jadi superwoman..ahaks..tp ape2 pun alhamdulillah…..supplemen ni ikhtiar dan cara saya menjaga kesihatan kurniaan Ilahi..

 

Memang kesihatan itu kurniaan Allah, dan kalo Allah kata sakit, sakit lah kita..tapi tak salah bagi mengambil langkah pencegahan..kita mencuba kan..apa2 pun berbalik pada Allah semula..yang penting kita berusaha :D

 

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 


JEMAAH HAJI 2014

BEKALAN SHAKLEE BUAT JEMAAH HAJI DAN UMRAH

JEMAAH HAJI 2014

JEMAAH HAJI 2014

Salam..sedar tak sedar penerbangan pertama delegasi haji tahun 2014 ni dah pun berangkat ogos lepas, dan yang terakhir dijadualkan 27 September ini kan..cepatnya masa berlalu..sebagai persediaan buat bakal2 haji dan umrah bulan ni, Adaa nak kongsikan bekalan Shaklee yang boleh dibawa..maklum saja lah, cuaca kat sana panas kan berbanding di Malaysia..kesihatan pun mungkin terjejas so kene ready! Nak ibadah kalau sakit pun agak mengganggu juga kan?

Supplement yang Adaa cadangkan :

Pada asasnya, Adaa mencadangkan vitalea @ multivitamin, b-complex, vitamin c, ostematrix dan performance drink. Ini memang keperluan asas bagi semua..Bagi ibu bapa atau anda yang mempunyai penyakit kencing manis, sembelit, kolestrol tinggi atau darah tinggi, kami galakkan untuk membawa VIVIX sebagai bekalan anda.

 

Pilihan 1 Haji & Umrah

(1)    Vitalea, B-complex, Vitamin C

(2)   Performance Drink

(3)   Ostematrix

 

Pilihan 2 Haji & Umrah ( Pesakit Kencing Manis @ Diabetes, Darah Tinggi, Kolestrol)

(1)   Vitalea, B-complex, Vitamin C

(2)   Performance Drink

(3)   OsteMatrix

(4)   Alfalfa/vivix

 

Pilihan 3 Haji & Umrah

  1. Vitalea, vitamin C
  2. Performance Drink
  3. Nutriferon

 

Ini sekadar cadangan, kalau yang biasanya tiada masalah..bawa Performance drink, Vitalea, Vitamin C dan Nutriferon sebagai perisai kesihatan anda dah mencukupi. Ini boleh membantu anda kekal hidrat dan meningkatkan imunisasi tubuh. InsyaAllah..

 

Walaubagaimanapun, ingin Adaa ingatkan bahawa supplements ini hanyalah usaha kita untuk memastikan kesihatan optimum sepanjang menunaikan ibadah di Tanah Suci. Namun, nikmat kesihatan (dan sakit) itu datangnya dari Yang Maha Esa, dan kepada-Nya lah kita bertawakkal. Insya Allah.

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

 

UBAT sebagai MAKANAN atau MAKANAN(suplement) sebagai UBAT??

Salam..pernah tak kita bertanya pada diri tentang soalan diatas tu..kadang2 tanpa sedar kita terlalu bergantung pada ubat-ubatan kan..Adaa sendiri kadang2 bila kemas2 umah, terkejut tgk betapa bnyknye ubat2 yang amik kat klinik, pastu x abes pon consume..hihi sebenarnya Adaa tak suka terlalu bergantung pada ubat kecuali mmg dah xde cara lain lah..kalo setakat selsema, batuk, pening2..tahan jelah..minum air suam ke, air asam jawa ke..bukan ape, takut side effect dihari tua nnt .. Bila dah kenal Shaklee ni Adaa berharap dengan  consume secara konsisten dan teratur, akan kurangkan risiko utk dpt penyakit..well PRECAUTION IS BETTER THAN CURE right?

 

Mmg kita tak digalakkan ambil terlalu bnyk ubat sbb nnt boleh sbbkan kerosakan pada buah pinggang..yelah, kerja tapis menapis bahan2 kimia ni semua kan kerja buah pinggang, bila dah malfunction, yang lain pon turut terjejas..our body work as a system, if one part fails, the other will get effected too, don’t they?

PROTECT YOUR KIDNEY SAVE YOUR HEART

Ok, ni Adaa nk share ttg akibat terlalu bnyk amek PANADOL..yes, familiar kan..jom baca:

credit 

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

  
Alternative Treatment ( Tips )

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.

Sumber :- omaQ.org

Saya sejak berusia 18 tahun sering mengalami migrain dan bekalan seperti paracetamol, ponstan memang sentiasa ada. Memang betul semakin lama saya perlukan dos yang lebih tinggi sampai satu tahap saya terpaksa ambil ubat untuk hentikan migrain serta dibekalkan sejenis ubat yang berharga RM4 sebiji.

Petua untuk demam di atas memang sangat berkesan. Saya memang mengamalkannya sejak mengetahui petua ini 3-4 tahun dahulu. Minuman isotonik yang saya ambil dahulu adalah 1** Pl*s..Memang mujarab..

Semenjak mengenali Shaklee, saya telah berjumpa dengan minuman isotonik tanpa gas dan kurang gula. iaitu PERFORMANCE DRINK…Tentunya lebih elok daripada jenama di atas..Bagi Ibu menyusu, gunakanlah petua ini sebelum anda bertindak mengambil panadol. Sayangi bayi anda.

————————————————————————————————————

pd

Jadi, pilihlah yang terbaik buat anda dan keluarga..jika nak tahu lebih bnyk ttg Performance Drink klik here

Adaa mmg suke Performance Drink ni sbb masa puasa, tak rasa dahaga sgt wpon menyusukan anak..boleh bertahan sampai berbuka..percayalah, nyusukan ank ni sgt2 dahaga..tu yang best minum PD ni..it rehydrate faster than water :)

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


PAKEJ KESIHATAN RAMADHAN

Minggu depan seluruh ummat Islam bakal menyambut Ramadhan al mubarak..jujurnya adaa sangat gembira..masih dipanjangkan usia sehingga ke hari ini..

Bila puasa selalu ingat Umi..dah 3 kali ramadhan kami berpuasa tanpa Umi..moga bulan ini Allah lapangkan dan mudahkan kami semua untuk beribadah dan mendoakan umi serta adik ayu dan juga atuk nenek kami..

Bulan ramadhan ni adaa suka sebab bagi adaa bulan inilah badan dapat rehat dan detox..lega rasa kan..dan sejak adaa berkenalan dengan shaklee pd tahun 2009 adaa rasa lebih teruja menjelang puasa..syukur..

Kali ni adaa nak share dengan semua visitor..pakej kesihatan ramadhan..bagaimana puasa bersama shaklee..insyaAllah badan kekal bertenaga.

image

Inilah pakej kesihatan bersama shaklee..

Personally..bagi adaa sendiri..adaa n suami (anak2 x pose lgi) suka minum performance drink..sbb ianya bantu badan kita kekal hidrat lebih cepat dari air..jadi bagi IBU2 YANG MENYUSUKAN ANAK DAN MENGANDUNG..sangat bagus..adaa tau mcm mana dahaganya kalau menyusukan anak..sangat3 dahaga..tp Alhamdulillah..dah dua kali ramadhan adaa berpuasa dlm keadaan menyusukan anak dan mengandung..takda sebarang masalah..bertahan sehingga petang..

image

Bagi yang ingin mencuba..boleh kontek adaa ok..nak tanye2 ke..jom..penting utk kita kekal sihat dan bertenaga..br boleh ibadah..kalo tak..melepek aje..

InsyaAllah adaa akan terus berkongsi info2 berguna utk semua..bagi bakal2 haji..pon boleh cuba shaklee ye sebagai health booster bak kata org..

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Gong Badak, Kuala Terengganu, UnisZa, UMT, ILP terengganu
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Tips elak susu merudum dibulan puasa~

Pejam celik-pejam celik dah 8 hari kita berpuasa… Dan ramai ibu2 yang menyusukan bayi buat kali pertama khuatir pengeluaran susu berkurangan malah, mungkin tiada susu yang dapat dikeluarkan kerana menjalani ibadah puasa….. Sebenarnya tak perlu gusar kerana penghasilan susu akan tetap sama…cuma dua tiga hari pertama berpuasa…normal lah badan nak adapt dgn situasi berpuasa…jadi apa ibu2 ibu perlu buat?

demand vs supply

  • Perlu mengepam susu dengan lebih kerap berbanding bulan biasa ~ susukan bayi dengan kerap dan bagi ibu yang bekerjaya atau pun yang berjauhan dengan bayi pula, jangan lupa untuk mengepam susu pada setiap dua/ tiga jam sekali …
  • Tidak seharusnya mengelakkan atau mengambil mudah amalan bersahur kerana ia adalah bekalan tenaga dan air untuk tubuh ibu sepanjang hari…..~Seseorang ibu seharusnya meminum air yang mencukupi selepas berbuka sehingga waktu Imsak. Sekiranya tidak bersahur dan kekurangan air, tubuh ibu akan mengalami dehidrasi yang boleh menjadi penyebab kepada kurangnya penghasilan susu..
  • JANGAN GIVE UP ATAU jangan STRESS ~penghasilan susu boleh merosot bukan disebabkan ibadah berpuasa, sebaliknya kerana stres yang dialami oleh ibu sehingga menghalang refleks ejeksi susu atau let down. Oleh itu, ibu perlu bertenang dan menjalani rutin harian seperti biasa..(kene kuat minda juga ni…fikir positif)

Mari baca apa yang saya baca di blog fara ni (dipetik dari kosmo)

“Badan kita ini unik kerana dalam proses penyusuan sebenarnya faktor dan konsep ‘permintaan dan penawaran‘ adalah amat penting “.”Semasa proses penyusuan, hormon-hormon seperti prolaktin dan oksitosin akan terlibat. Prolaktin adalah hormon yang menghasilkan susu dan oksitosin pula merupakan hormon yang merembeskan keluar susu ibu.

Namun begitu, terdapat satu lagi faktor yang berkait rapat dengan konsep permintaan dan penawaran tadi. Hormon yang dimaksudkan ialah Feedback Inhibitor Of Lactation (FIL) yang juga merupakan sejenis protein yang terdapat dalam susu yang berkumpul dalam payu dara ibu,FIL memberi tindak balas secara negatif kepada proses penghasilan susu.

Apa yang dimaksudkan dengan tindak balas negatif tersebut?FIL akan mula berkumpul dalam payu dara apabila kurangnya rangsangan dan payu dara tidak dikosongkan dengan betul (hanya sedikit susu yang dikeluarkan daripada payu dara). Tidak kiralah sama ada kekurangan rangsangan itu daripada kurangnya hisapan oleh bayi atau pun kurangnya aktiviti mengepam keluar susu sewaktu bayi tidak bersama ibu.

Tahap FIL yang tinggi ini akan mula memberikan isyarat agar penghasilan susu perlu dikurangkan kerana kurangnya permintaan.”Ia akan menjadi sebaliknya pula jika payu dara sering dikosongkan. Peratusan FIL dalam payu dara akan menjadi rendah dan seterusnya menghantar isyarat supaya lebih banyak susu perlu dihasilkan oleh ibu.

Selain daripada mengutamakan supply vs demand concept, ibu-ibu haruslah jangan stress, badan kene sentiasa bertenaga, sebab kalau kita letih, mulalah moody, susu pun mulalah tak nak keluarkan ..jadi optima kan kesihatan ibu ye, baru susu tak merudum.

Bulan puasa ni apa yang boleh membantu?

bf set fullAlso my favourite of all time..memang sedap ya Allah..

pdberperisa oren lagi ni..

Kenapa Performance Drink? Ianya minuman berglukos yang mengandungi formula opticarb iaitu membantu badan kita cergas sepanjang hari walau berpuasa, memastikan kandungan gula dalam darah dan bendalir dalam badan adalah seimbang. Ia membantu si ibu tidak dahaga sepanjang seharian berpuasa.

Dan set penyusuan – lengkap dengan segala nutrient dan zat yang badan perlukan seperti B complex (mengurangkan stress,memberi tenaga), Vitalea (12 vit dan 7 garam mineral), Vita C (antibodi) dan juga Alfalfa (sebagai milk booster)

Cakap banyak pon tak guna sebab dah terbukti set ni hot sepanjang Ramadhan..so jgn  tgu lagi!

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Salam Ramadhan~~ Jadual Makan vitamin bagi ibu menyusu

Pertama sekali, selamat menyambut Ramadhan buat semua..hari ni 2st ramadhan, harapnye kita dah pasang azam untuk memanfaatkan sepenuhnya bulan ni hingga ke akhirnya..InsyaAllah

Bila tiba bulan puasa ni, mulalah ibu2 yang menyusukan anak ni risau ttg kuantiti susu dan mcm mana nak kekal bertenaga sebab menyususkan anak ni mudah letih sbb dehydrated.. jadi apa solutionnye? jom baca
credit

Antara persiapan Ramadhan bagi seorang ibu menyusu:Sebelum/Semasa berpuasa:

 

§ Amalkan pemakanan seimbang.

§ Banyakkan minum susu, soya dan makanan yang tinggi protein.

§ Ambil supplemen –soyprotin,mealshake,performance drink,tablet2 vitamin

§ Lebih kerapkan mengepam dan menyusui bayi.

§ Sediakan stok untuk bulan puasa dari awal.

§ Ceria2 selalu.

§ Jaga fizikal-banyakkan rehat,tidur cukup,etc….jauhi stress

§ Psikologi-fikir positif insyaAllah susu cukup utk si kecil..banyakkan doa & istigfar

tripple gem 2 

Ni testimoni yang mengamalkan performance drink :

 

Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak2.Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk.Sekarang macam addicted pulak sebab rasanya sedap, especially bila diminum sejuk2. Ia boleh diminum bila2 masa saja, preferably semasa berbuka dan bersahur. Semasa bersahur untuk bekalan tenaga untuk berpuasa dan menyusu seharian, semasa berbuka untuk menggantikan kembali imbangan elektrolit dan bendalir badan yg hilang.. ~Mommy Lyna

 

Pada saya, sepanjang 2 tahun berpuasa sambil menyusu dan memerah susu di pejabat ini, sebenarnya pada waktu puasa ini, hasil pengeluaran susu tidak banyak berubah. Jika kebiasaannya anda akan dapat 12oz sehari, contohnya, Insya Allah, jika anda berpuasa, anda akan dapat 12oz EBM juga. ~genki Momma

 

testimony saya? – saya suke ambil performance drink time saya berpuasa…bukan je time breastfeed dulu..tapi sampai la sekrg…dan dulu di miri time saya ke offshore.pagi tu mesti minum performance drink..sepanjang hari berpanas..tapi Alhamdulillah sangat2..raasa bertenaga..tak rasa haus pun. ~kak cery

 

Dan Khasbuat semua ibu2 yang sedang menyusukan anak…bolehla jadikan jadual ni sebagai rujukan…Jadual pemakanan tambahan Shaklee di bulan Ramadhan/ berpuasa.

 

Waktu Sahur:

(1) Makan nasi atau apa jua juadah .digalakkan makan sup..dan makanan yg tinggi protin.
(2) Makanlah sekurang-kurangnya 3 biji kurma.
(3) Tambahkan minuman Performance Drink dan ESP (gabungan terbaik). (kalau tak makan soy protin..ganti dgn MealShake)
(4) Makan 3 biji Alfalfa

Waktu Berbuka:

(1) Berbuka dengan juadah berbuka..with kurma..amat digalakkan

(2) Tambahkan minuman Performance Drink dan ESP (untuk dapatkan hasil terbaik).
(3) Makan 2 biji Alfalfa.

Sebelum tidur:
(1) Amalkan minum segelas ESP.
(2) Makan vitamin lain iaitu 1 biji Vita-Lea, B complex dan Vitamin C…dan osteomatrix

 

Vitamin ini membantu badan ibu sentiasa bertenaga dan tidak kehausan.Selain daripada pengambilan vitamin, amalkan mengambil kurma, terutama sewaktu bersahur.

Bagi saya sendiri, saya mulakan puasa saya dengan ESP+Performance Drink n for my husband saya sediakan Performance Drink so that he’ll keep energized sampai petang..Bagaimana dengan anda?

*Menunggu stock ESP+Performance Drink yang sudah kering..harus tiba hari ni :D

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaainspiration@ymail.com
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Ramadhan bersama Shaklee~~ Apa yang anda perlukan?

Hari ni 8 hb, lusa semua umat Islam akan mula menunaikan ibadah puasa. Bila puasa ni biasalah, lapar dahaga itu lumrah..bulan ini adalah bulan yang sangat sesuai untuk menjaga kesihatan..Sebab itu Allah suruh berpuasa, sebab puasa ni banyak faedahnya..bukan lapar sia2 ye..ada signifikan nya pada tubuh.

Apa kebaikan puasa selain detox badan kita? Puasa membantu merehatkan tubuh kita dan sistem penghadaman..yelah asyik makan je kan..bagi yang nak menurunkan berat badan, ini juga waktu yang sesuai..

Bulan ni badan kita memerlukan tenaga yang mencukupi untuk melakukan aktiviti harian termasuklah beribadah..jadi Tubuh harus diberi nutrient yang betul dan mencukupi..

Slide3

Ini yang seharusnya terjadi sewaktu kita berpuasa..

Slide4Masalahnya orang kita ni kadang2 main makan je ..ikut suke, jadi, badan bukan makin sihat dan bertenaga tapi jadi sebaliknya pulak..dengan makanan berminyak, makan karbohidrat berlebihan..memang kenyang tapi tak menepati keperluan tubuh untuk berpuasa..sudahnya badan jadi makin letih, melepek sepanjang hari.. orang makin sihat, kita menjemput penyakit baru pulak..

Apa yang kita perlukan semasa berpuasa?

Slide11

Ini memang HOT SET..tahun lepas, Adaa mula berpuasa dengan Tripple Gem, tapi kebanyakan masa adaa suke ESP+Performance Drink..sebab masa tu  menyusukan anak , jadi sangat risau kita jadi cepat dahaga, lapar kan..bf mom tahu lah kan betapa lapar dan dahaganya setiap kali lepas bf anak..tapi Alhamdulillah, mampu bertahan hingga berbuka..

*My favourite Performance Drink..kacau2, bancuh dengan ESP dan Melashake, letak dalam peti ais sekejap..Ya Allah sedapnyaaaaa~~

Slide17

Ini jugak set yang sangat perlu..kadang2 tubuh mula nak sesuaikan dengan situasi baru kan..ada yang sembelit lah..apalah..jadi sistem percernaan sedikit terganggu, tambah2 yang berbuka tak hingat dunia tu hehe jadi sangat perlu ambil fiber lebih ye kalau tak, seksa! kembung, tak lawas semua ada

Bagi untuk memastikan badan tak sakit-sakit untuk mengerjakan ibadan, boleh ambil omega, ostematrix dan joint health..nak bangun sahur pon senang, tidur pon lebih lena, badan tak sakit2, lenguh2..

Banyak sangat nak ambil? Jangan risau..kalau ingin tahu apa yang sesuai dengan anda, boleh dapatkan konsultasi percuma dari Adaa..yang penting kita sihat dengan kadar yang kita mampu..puasa bukan untuk makan berlebih-lebih, merosakkan badan, tapi bulan yang sangat baik untuk merehatkan tubuh kita..kalaulah tubuh tu boleh bersuara, bersorak agaknya badan kita ni masa bulan ramadhan ni..hehe

Apa lagi? JOm!!

*Ramai dah order, sampai kering mealshake bulan lepas, tapi bulan ni insyaAllah akan ada stok balik, yang lain2? memang laju, jadi jangan terlepas..

JOM PUASA BERSAMA SHAKLEE!!

ramadhan with shaklee

NOOR SYUHADA
ID 858777
adaanoor@ymail.com
017-9329859
Teras Jernang bandar Baru Bangi
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::